Fönsterputs pris

Fönsterputs är prisvärt

Att putsa fönster tar dels väldigt lång tid att göra på ett korrekt sätt och dels så är det också väldigt svårt. Det kräver träning innan man får in rätt snits och inte ens då kan man förvänta sig ett perfekt resultat. Därtill ska vi även addera att en fönsterputs kan innebära vissa risker också. Bor man exempelvis högt upp i en fastighet så kan ett fall medföra stora skador.

Fönster är dock något som bör putsas och främst av den anledningen att man genom detta får ett betydligt snyggare hem; man skaffar sig mer ljusinsläpp och man får det helt enkelt betydligt fräschare. Kort sagt, i exempelvis en vårstädning så ska man inkludera sina fönster och vår rekommendation i detta är att man anlitar professionell hjälp för detta om man av någon anledning inte kan-, hinner eller där man riskerar för mycket.

Låter dyrt? Faktum är att en professionellt utförd fönsterputs inte alls behöver kosta så mycket pengar och det vi tänkte göra härför att styrka vår tes är att räkna upp prisbilden som finns i tre olika städer i Sverige. Vi kommer i priset att inkludera det så kallade rut-avdraget då vi tar för givet att detta används av dem som är berättigade till det. Vi börjar i söder och i Malmö:

Skillnad i fönsterputspris mellan städer i Sverige

Fönstersputs pris Malmö:

Här hittade vi ett fönster som tar femtio kronor per fönster. Med vissa tillägg; för exempelvis fönster med spröjs begärde företaget i fråga en tilläggskostnad om 30 kronor. Vi hittade även ett annat företag som enbart erbjöd fasta priser och där det handlade om en kostnad med en start om 400 kronor. Detta för en enplansvilla.

Fönsterputs pris Stockholm:

Här fanns en väldigt varierande prisbild. Den ena firman kunde erbjuda en fönsterputs till ett pris som utgick efter antal rum i boendet. Det vill säga – för en enrumslägenhet blev kostnaden 450 kronor, för en bostad med två rum 550 kr, tre rum 600 kronor och så vidare. Ett annat professionellt städföretag utgick från samma system – men här började priset på 350 kronor för en enrummare. För villor så började priset ofta runt 700 kronor i Stockholm. Man kan förstås även få fönsterputs som en del av sin hemstädning och då kan man få tjänsten till ett riktigt bra pris.

Fönsterputs pris Stockholms förorter:

Om du bor utanför Stockholm så finns det många städföretag som har bättre priser och även bättre erbjudanden än de som finns i Stockholms innerstad.  I Åkersberga, till exempel, kan du få fönsterputs till ett väldigt förmånligt pris till en kvalitet som ofta är bättre än innerstadens.

fönsterputsning

Fönsterputs pris Luleå:

En fönsterputs i Norrland och Luleå för en vanlig villa börjar med en prislapp på 600 kronor och detta hos ett företag. Andra företag inom städbranschen erbjöd fönsterputs per rum – på samma sätt som i Stockholm – men där man började på en summa om 250 kronor. 

Som man kan se här så finns det en varierande prisbild över hela Sverige och även mellan företag i samma stad. Generellt sett så handlar det dock om en låg kostnad för att slippa ett stort projekt och vi kan här säga att det finns en detalj som ytterligare kan sänka priset: Förhandla. Ju fler företag du kontaktar – desto större förhandlingsläge skaffar du dig.