Fönsterputsmedel

Vilket fönsterputsmedel fungerar bäst?

Få hjälp med fönsterputs i Stockholm.

Frågar du tio olika personer kring hur de putsar sina fönster så kommer du att få tio olika svar. Överdrivet naturligtvis – men faktum är att just fönsterputs dels har väldigt många olika tekniker och där det dels också fungerar med olika typer av fönsterputsmedel. Det finns nämligen ingenting som säger att du vid en fönsterputs måste köpa det absolut dyraste medlet på marknaden och därigenom få ett bättre resultat.

Nej; för många så fungerar det lika bra med vanligt diskmedel, andra anser att en fönsterputs ska ske med spolarvätska för bästa resultat medan en tredje person säger att den ska utföras med tidningspapper och en gnutta fönsterputs oberoende av märke eller pris.

Vårt tips? Ja, det finns ett litet recept vi kan ge gällande fönsterputsmedel och detta är något som du kan blanda ihop på egen hand och till en minimal kostnad.

Gör ditt eget fönsterputsmedel

För att göra ditt eget fönsterputsmedel så behöver du följande produkter och saker: 

  • Sprayflaska
  • Ättika
  • Vatten
  • Några droppar diskmedel – flytande.

Kort och gott; du tar en sprayflaska, du fyller den med några deciliter vatten, häller i en dryg kapsyl med ättika – 24% - och några droppar av det diskmedel du har hemma. Skaka om och därefter är det bara att sätt igång. Det här är ett ytterst prisvärt och högeffektivt fönsterputsmedel som du kommer att ha stor nytta av och detta oavsett hur dina fönster – eller speglar också för den delen – ser ut eller hur många de är.  

Dock: vi skulle vilja slå ett slag för några andra saker som verkligen kan underlätta din fönsterputs. Fokus – enligt oss – ska inte ligga på vilket fönsterputsmedel du använder, det ska istället läggas på hur du jobbar och vilka andra produkter du köper. Det finns några vanliga fel som många begår och för att du ska undvika dessa så tänkte vi rada upp dem nedan.

  • Fuktiga handdukar. Efter varje drag med din fönsterraka så ska denna vara torr – så torr som möjligt. Det går således inte att tro att dus ka klara av alla dina fönster med en- och samma handduk. Byt ofta och hellre en gång för mycket än en gång för lite.
  • Fönsterraka av dålig kvalitet. Det är lätt att lockas till att köpa den absolut billigaste fönsterraka man hittar. Men – ärligt talat; det kanske handlar om maximalt femtio kronor mellan en riktigt bra fönsterraka och en usel. Gummit och kvaliteten på detta är direkt avgörande. Köper du en billig raka – se åtminstone till att byta gummi på denna med jämna mellanrum.
  • Glöm inte kanterna. Det är svårt att komma åt överallt med en raka och därför bör du placera en tunnare – luddfri – handduk på ditt pekfinger och dra längs kanterna på fönstret. Extra noggrannhet ska du fästa på den övre sidan då det är därifrån vattnet kommer att rinna och skapa de fula, vita strecken som kan komma efter en fönsterputs.

rengöringsmedel