Blogg

RSS

Är din fastighet i behov av en stamspolning?

9 Dec 2022

Det finns en tendens bland fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att skjuta upp problem till dess att man verkligen måste korrigera dem. Det vill säga, man sköter inte kontrollen av den fastighet man äger på ett korrekt sätt och då något väl händer – ja, då sker detta akut och kostnaden blir betydligt högre än om man redan från början skött sin kontroll och korrigerat eventuella problem. Som fastighetsägare så måste man lära sig att tyda varningssignaler och detta för att man genom detta kan spara väldigt mycket pengar.

Om vi ska konkretisera detta genom ett exempel så kan vi säga att du äger en fastighet i Stockholm och där det i denna finns sju stycken lägenheter. Ett typiskt område som du – liksom många andra fastighetsägare – glömmer bort och inte fäster något fokus på gäller de rör och ledningar som löper längs insidan av din fastighet i Stockholm. Detta trots att du fått alla varningssignaler som du egentligen behöver ha. De personer som bor i din fastighet har nämligen klagat på följande saker:

  • Bubblor i avloppet.
  • Att det luktar väldigt illa från avloppen i perioder
  • Att det sker stopp i avloppen
  • Vattnet rinner väldigt långsamt

Ditt svar på dessa klagomål har varit ett axelryckande följt av ett mummel om att allt kommer att lösa sig. Sanningen här är att det inte kommer att göra det. Som en följd av detta så går nämligen ett vattenrör sönder i din fastighet och det för med sig att en av lägenheterna drabbas av en omfattande vattenskada. En ytterst kostsam sådan.

Vad borde du ha gjort här och hur skulle du ha tolkat varningssignalerna från de boende? Jo, du skulle ha genomfört en stamspolning. En stamspolning sker av en professionell firma som genom högt tryck och med hett vatten spolar rör och ledningar fria från smuts, fett och annat – hår, ibland döda djur, matrester – som fastnat. Det här ger rören en betydligt längre livslängd och en stamspolning är ett väldigt bra sätt att hålla kostnaderna nere.

Du som fastighetsägare i Stockholm skulle ha sparat mycket pengar på att – regelbundet, om kanske vart fjärde år – låtit denna firma genomföra en stamspolning. Den vattenskada som drabbade din fastighet kunde i allra högsta grad ha undvikits.

Läs mer om stamspolning i Stockholm på https://www.stamspolningstockholm.se/ 

Riv aldrig ett äldre hus utan sanering av asbest i Linköping

22 Nov 2022

Sanering av asbest kommer vara det viktigaste momentet när du ska riva ett äldre hus i Linköping. Sannolikt finns det nämligen asbest i kåken – mycket farligt.

Många hus i Linköping byggdes under en tidsperiod då det hälsofarliga ämnet asbest fortfarande var ett material som ansågs säkert att använda. I dag vet man dock mycket mer om asbest och dess påverkan på den mänskliga kroppen. Särskilt lungorna tar stryk, även av mycket små mängder asbest.

Om du ska riva hela eller delar av ett äldre hus bör du alltid vara helt säker på att det inte finns något asbest i huset innan du drar igång. Det finns firmor som utför grundliga besiktningar på jakt efter just asbest och liknande material, anlita en av dem. Men misströsta inte – det kommer gå att riva huset även om det finns asbest i det. Du behöver bara tänka på att det måste saneras.

Sanering av asbest kräver stora säkerhetsåtgärder

De företag som arbetar med sanering i Linköping har ofta god erfarenhet av att arbeta med asbest. Det är för övrigt vanligt att saneringsfirmor arbetar med många olika typer av sanering, som till exempel efter fuktskador. Så om du någon gång fuktsanerat till exempel källaren i huset, kan du vända dig till samma firma igen.

Du kommer inte kunna vistas i huset när asbestsaneringen pågår. Så farlig är det nämligen att andas in asbest. De som arbetar med saneringen kommer dra på sig skyddskläder och andningsmasker av högsta säkerhetsklass. Lite läskigt. Men när de är klara, är det bara att fortsätta riva.

Prisvärd flyttstädning i Göteborg

31 Oct 2022

Flyttstädningen kan ofta upplevas som det jobbigaste när man ska byta bostad. För den som lämnar Göteborg kan det vara väl värt att satsa på att ta hjälp.

Elin och hennes lilla familj var på väg att lämna Göteborg. Här hade hon studerat och sedan blivit kvar på första jobbet, träffat blivande maken, flyttat ihop och skaffat barn. Det hade varit en omvälvande tid och Göteborg hade varit en fantastisk ort att uppleva den i.

Men nu hade både Elin och hennes sambo fått jobb på samma företag i Linköping, så nu skulle de flytta. Det mesta var ordnat med. Ekonomin var inte den bästa, eftersom de hade försökt att dra ut på föräldraledigheten så länge som möjligt. Därför hade de planerat för en budgetvariant när det gällde flyttningen. De skulle hyra lastbil och fixa alltihop själva, med hjälp av släkt och vänner.

Lämna bort flyttstädningen

Sen var det förstås det där med flyttstädningen. Det var svårt att be bekanta om hjälp med det. Det var ju också så himla mycket mer jobb med att städa i samband med en flytt än man ville tänka på. Alla ytor, skrymslen och vrår som inte var rengjorda på åratal skulle tas.

Efter mycket funderingar bestämde sig Elin för att titta efter om det gick att få flyttstädning i Göteborg till bra pris. Hon kände att om det var något i samband med flytten som de skulle lägga pengar på så var det just städningen. Efter ett tips från en kompis hittade hon också en firma som städade till ett riktigt överkomligt pris. Så skönt det kändes att ha det ordnat.

Flyttfirma i Vasastan – det enda vettiga

18 Oct 2022

Om du ska flytta till eller från Vasastan så anlita en lokal flyttfirma. De kan hantera smala gator, trafik, parkering och bärande av möbler i trappor.

Att bo och arbeta i vår huvudstad är en dröm för många. Det är här allt händer. Människor möts och utvecklas. Storstadens puls känns i ådrorna. Möjligheterna är många och tillfällena likaså.

Men det kan också vara en mardröm att hålla till i Stockholm. Vi ska inte gå in på allvarlig kriminalitet och narkotikalangning. Istället håller vi oss till mer världsligt praktiska saker, som att byta bostad till exempel. På vilket sätt kan det vara en mardröm, undrar du kanske? Tja, att flytta är rätt besvärligt oavsett var man kommer ifrån och vart man är på väg, eller hur?

Flyttfirma med starka gubbar och gummor

I äldre stadsdelar i Stockholm är det ännu besvärligare. Här finns många flerfamiljshus som inte har hiss. För en privatperson är det dessutom nästan omöjligt att navigera sig fram på gatorna med en större hyrbil. Och att sen lyckas ställa den nära porten till huset i Vasastan som du ska flytta från eller till är näst intill omöjligt.

Det enda vettiga du kan göra är därför att anlita flytthjälp i Vasastan. De flyttfirmor som håller till här vet precis hur de ska göra för att lyckas med allt det som ter sig hopplöst för dig att genomföra på egen hand. De har också starka flyttgubbar och flyttgummor som med lätthet bär dina möbler i trapporna.

Flyttfirma i Täby med magasinering

15 Oct 2022

I samband med en flytt kan man ibland behöva magasinera sitt bohag. Prisvärt brukar då vara att anlita en flyttfirma i Täby som även erbjuder magasinering.

Det är inte alls ovanligt att man vill renovera den nya bostaden för att sätta sin egen prägel på den. Men för att slippa flyttkartonger och möbler i renoveringskaoset kan man låta magasinera sitt bohag. Då brukar renoveringen också gå snabbare. Man slipper också att tänka på att skydda möbler från slipdamm och målarfärg.

Enklast är att anlita en flyttfirma som även erbjuder magasinering av bohag i uppvärmda magasin. Att förvara sina saker hos en flyttfirma brukar prismässigt vara bättre. Men framförallt underlättar det när man sedan vill ha sina saker och flytta hem dem. Förutom flytt och magasinering brukar man också kunna få hjälp med packning av bohag.

Så mycket kostar det att anlita en flyttfirma

Den som vill ha hjälp med flytten i Täby och eventuellt också magasinera bohaget ska ta in offerter från några olika flyttfirmor. Hur mycket det kostar beror på hur mycket bohag man har. Bor man högre upp och det inte finns hiss kan det kosta lite mer. Likaså om det behövs speciallyft av exempelvis piano eller kassaskåp.

Det går inte att bara välja flyttfirma efter pris, i alla fall inte om man är rädd om sina saker. För i så fall måste man försäkra sig om att flyttfirman har trafiksäkra fordon och försäkringar. Ska man magasinera sina saker måste lokalerna vara uppvärmda och ha både ett bra inbrottsskydd och brandskydd.

En fräsch miljö med garagestädning i Stockholm

30 Sep 2022

Det spelar roll hur saker ser ut och ett garage är inget undantag. Smuts och skräp är inte något plus. Använd garagestädning i Stockholm för nöjda kunder.

Det kan säkert finnas människor som uppskattar att parkera i högar med skräp och smuts men hur stor är chansen att dina kunder tillhör den gruppen? Att äga eller förvalta ett parkeringsgarage är ett stort ansvar. Det finns mycket som behöver fungera och in- och utpassering är bara en av många delar.

Garage uppfattas också som osäkra platser av många personer. Trasig belysning och vanskötsel i övrigt kan ses som indikationer på att garaget inte tas om hand och leda till att kunder väljer att parkera på säkrare ställen. Det är inte svårt att se till att ett garage är välstädat, fräscht och attraktivt - men någon måste ta initiativ.

Vad innebär garagestädning och vad ingår?

Dina kunder och du själv har samma önskan. Ni vill ha ett garage med god synlighet och hel och fungerande belysning. Ni vill att soplukt saknas och likaså att drivor med skräp och överfulla papperskorgar lyser med sin frånvaro. Oljefläckar och liknande är också något som behöver hållas efter.

En firma som arbetar med garagestädning i Stockholm måste ha sina prioriteringar klara och tydliga. Garaget ska vara så rent och säkert som bara är möjligt. Detta innebär ett stort åtagande och du som garageägare måste känna förtroende. Kunder ska varje dag mötas av rena ytor, pelare och väggar utan graffiti och tomma papperskorgar. Samarbete löser problem. Boka Garagestädning på denna hemsida: garagestädningstockholm.se

Fint hemma i höst - Tips och råd

18 Sep 2022

Nu är det början på en ny säsong och de flesta känner för att komma iordning hemma. Det kan vara svårt att veta var man skall börja någonstans. Vi ger tips på hur du får det fint hemma.

Plocka bort och rensa

Börja med att plocka bort och rensa sådant som inte används längre. Gör fyra högar som du märker upp spara, slänga, sälja och ge bort. Känner du dig tveksam över något så kan du lägga det i en kartong och märka med dagens datum. Ställ upp kartongen på vinden. Har du inte öppnat den inom ett år kan du slänga den.

Dra ihop några kompisar eller grannar och ordna en gårdsloppis och sälj allt det där som ni vill bli av med. Det är roligare när man är flera. När dagen är slut kör ni det som blir kvar till myrorna och till soptippen. Obs! Kör absolut inte skräp till myrorna eller stadsmissionen. De måste lägga massor med resurser varje år på att gallra ut skräp och det är pengar som kunde gått till välgörenhet istället.

Lite ny färg

Sätt lite ny färg på väggarna där hemma. Välj färger som känns mysiga och hemtrevliga. Våga vara djärv och prova den nya trenden color blocking. Det hjälper till att skapa rum i rummet. Med nya gardiner, krukor och kuddöverdrag blir din mini remake komplett! Ett tips är att måla några av dina krukor lite slarvigt med samma färg som du använt till väggarna.

Håll ordning

Nu när du nu fått det så fint så gäller det att hålla ordning. Gör det genom att unna dig hemstädning varje vecka. Du kan anlita hemstädning i Örebro eller i vilken svenska stad som helst egentligen. Det är lätt hänt att det blir stökigt och otrivsamt när man börjar jobba och inte har tid att hålla det fint. Med hemstädning kommer du hem till ett lika fint hem vecka efter vecka. Boka hjälp med att få det fräscht hemma här: www.hemstädningörebro.se

Butiksstädning i Stockholm gör din butik fräsch

12 Sep 2022

Ingen vill besöka en smutsig eller ofräsch butik. Med hjälp av butiksstädning i Stockholm ser du till att din butik alltid är skinande ren och inbjudande.

När man besöker en butik eller affär lägger man inte bara märke till urvalet och varorna. Man scannar även av lokalen automatiskt och lägger märke till eventuella skavanker. Att plötsligt upptäcka en lös hylla, avskavd färg eller stora dammråttor ökar inte köplusten eller höjer helhetsintrycket. Snarare tvärt om.

Genom att anlita professionell butiksstädning visar du kunderna att du bryr sig om din butik, dina varor och deras köpupplevelse. Det ska vara trevligt, fräscht och inbjudande att handla hos dig. I en smutsig lokal är dammet allt man lägger märke till, men i en ren lokal ligger fokus på varorna.

Butiksstädning i Stockholm ger kunderna ett bra intryck

Det kan vara svårt för personalen att hinna med att städa hela butiken regelbundet, speciellt på ställen där det inte syns så mycket. Ovanpå lysrör, på höga hyllor och i skyltfönstret samlas ofta damm som butikspersonalen har svårt att komma åt eller helt enkelt glömmer bort. När du anlitar butiksstädning i Stockholm så får du professionell städning av städare som vet vilka områden som ofta negligeras.

När din butik är skinande ren och doftar fräscht så kommer kunderna att få ett positivt intryck av hela butiken inkluderande dina varor. På så vis ökar chanserna för återkommande kunder och att de rekommenderar din butik till andra. En investering som är väl värd, med andra ord.

Låt en städfirma i Norrköping städa upp i din relation

26 May 2022

Att anlita en städfirma i Norrköping är betydligt billigare än att gå till en parterapeut. Ändå kan de båda ge precis samma resultat: en lyckligare relation.

Det sägs att merparten av alla gräl i svenska relationer handlar om städning. Inte så konstigt. Vilka krav vi ställer på ordningen i hemmet varierar stort människor emellan. Och när du delar ett hem med någon som har helt andra krav än du själv är det lätt att det uppstår rejäla krockar i vardagen.

Städningen i ett hem är nämligen en fråga som är ständigt aktuell. Varje dag av ditt liv som du vaknar på morgonen i ditt sovrum möts du av hur städat eller inte städat rummet är. Detta gäller även när du kliver ut i vardagsrummet. In i köket. In i badrummet. Om städningen är en källa till konflikt kan varje hörn av hemmet bli en riktig krigszon.

Skrik inte – ring en städfirma istället

Men är det inte synd att krascha en annars så lovande relation genom att bråka om något som kan lösas externt? Att anlita en städfirma i Norrköping är dessutom betydligt billigare än att boka in långa sessioner med en fräsig parterapeut. Men det kan få samma resultat: att ni slutar bråka och ser på varandra i ett nytt ljus.

Så kanske ska du ta ett djupt andetag nästa gång du känner för att börja skrika över din partners smutsiga strumpor på vardagsrumsbordet, eller möglet i diskhon. Och lugnt föreslå ett snabbt telefonsamtal till er lokala städfirma istället.

Hemstädning i Uppsala - när kalaset gick överstyr

25 Oct 2021

Ni ska ha ett stort barnkalas och det är första gången. Ni har inte en aning om vad som egentligen väntar er. Ni kommer att behöva boka in ett företag för hemstädning i Uppsala efteråt.

Dottern fyller fem och det enda hon har tjatat om den senaste tiden är att hon vill få ha sina kompisar över på ett kalas. Hon börjar bli stor och vill göra precis som hennes kompisar, bjuda in till kompiskalas när det är dags för födelsedag. Ni har motvilligt gått med på att ha ett kalas för hennes kompisar hemma. Egentligen är ni inte sådana föräldrar som tycker om att ha kalas, heller inte att ha en massa av barnens kompisar hemma på samma gång. Men nu är det så det ska bli i helgen.

Barnkalas skapar stökigt hem

Barnen dundrar in ett efter ett och de har så himla roligt. De leker lekar och tar hand om det mesta på egen hand. Det enda ni egentligen behöver göra är att se till att ni har koll på dem och att göra iordning fika och godispåsar till fiskdammen. När kalaset sedan går mot sitt slut så inser ni att ert hem har förvandlats till ett stort kaos. Det här är anledningen till att ni inte gillar att ha kalas – allt stök som blir efteråt. Det finns inte ett rum i hela huset som inte är stökigt och skräpigt. Ni bestämmer er för att åka bort under morgondagen och anlitar en firma för hemstädning i Uppsala till hjälp.

Kontorsstädning i Stockholm – ett bättre kontor

29 Aug 2021

Kontoret är ett ställe där vi spenderar en stor del av tiden. Att kontoret är städat är lika viktigt som att det är städat hemma. En städfirma kan hjälpa till med kontorsstädning i Stockholm.

Kontoret kan ibland vara ett andra hem där du spenderar dina dagar med dina kollegor. Att det är städat och fint runt om på kontoret är lika viktigt som i hemmet. Det bildas lätt bakterier och smuts på ett kontor. Att ha tid att städa själv är heller inte alltid lätt då livet på jobbet kan vara väldigt upptaget. Städningen blir inte prioriterad, utan istället bara lämnas den. Disken bygger upp, toaletterna är inte rena – och till slut kommer ingen att vilja besöka kontoret. Det ger heller inte ett bra rykte för ditt kontor i Stockholm. Så investera i företaget genom att anlita en städfirma för kontorsstädning.

Bättre mående med kontorsstädning

Ett städat kontor leder till en bättre moral på kontoret och ett bättre mående. Att komma till ett kontor dagligen som är smutsigt och stökigt är omotiverande. Det blir ingen stolthet för kontoret. Dessutom, vem vill sitta och jobba en hel dag när alla soptunnor flödar över? Att bjuda in kunder kommer heller inte att vara möjligt då det inte är professionellt med ett stökigt kontor. Med kontorsstädning kan du anlita en firma som kan komma ut antingen efter jobbdagen eller innan jobbdagen börjar. Städfirman kan få det rent på djupet så att du kommer in till ett kontor som luktar gott.

Välj ett proffs på flyttstädning

9 May 2021

Städa kan nog de flesta men så kommer det till viss typ av städning som inte är som den vanliga. Så är det när det gäller flyttstädning. En slags städning där alla ytor ska rengöras i bostaden.

Det spelar ingen som helst roll om du bor i Västerås eller på någon annan plats i landet. En flyttstädning är en flyttstädning är en flyttstädning. Det innebär att det finns en lång rad av punkter som ska städas, varav du säkert inte ens har sett många av dem. Kanske är du en av alla de som aldrig ens tänkt tanken på att dra ut kylskåpet eller att ta bort fronten på badkaret för att rengöra det. Men du behöver inte känna oro för det finns de som inte bara är proffs på flyttstädning. De kan även Västerås som sin egen bakficka och hur en flyttstädning där ska gå till.

Var noga med att välja rätt

När du bestämt dig för att anlita ett företag inom flyttstädning så är det viktigt att du väljer ett certifierat städföretag. Det innebär att du får hjälp av någon som är kunnig inom området och som följer alla de punkter som krävs för att en flyttstädning ska godkännas. Du vet även att om den nya boenden klagar så är det städföretaget som tar diskussionen med den boenden samt korrigerar det som klagas på, utan extra kostnad för dig. Men du kan även få en offert så att du vet vad det kostar.

Putsat och klart på momangen

7 May 2021

Har dina fönster slammat igen av smuts? När tvättade och putsade du dina fönster sist? Sitter dina fönster för högt upp, eller har du ett företag med alldeles för många fönster att putsa?

Du är inte ensam om att vilja ha skinande rena fönster. Varför är det då så vanligt att det är en av de sakerna som ligger längst ner på listan? Kanske är det så att du liksom resten av oss har andra prioriteringar. Tur för oss att det finns mer än ett företag som sysslar med fönsterputs i Norrtälje. För dig och andra som bor där kommer det att vara lekande lätt att få hjälp med den sortens bekymmer. Det finns annat du kan göra än att bekymra dig för om dina fönster behöver putsas. Anlita en firma som regelbundet kommer hem och ordnar saken åt dig. Du anar inte hur underbart det är. Hjälpen är bara ett telefonsamtal bort.

Mer än en tjänst i samma företag

Idag är det vanligt att företag som erbjuder en tjänst inom hemmets ramar även har andra tjänster som passar in. Det kan vara mer än fönster som behöver skina och lukta gott. En städning i veckan eller en gång i månaden låter kanske som guld i dina öron. Är behovet mer sällan kan du säkert få till ett avtal som ger dig ett skinande rent hem en gång i halvåret eller varje kvartal. Det bästa med den här sortens tjänster är att du som beställer även är den som bestämmer hur du vill ha det.

Städbolaget anmäler sig för service i Västerås

19 Apr 2021

För du en ständig kamp mot dammråttorna och tänker att det egentligen hade behövts en riktig storstädning? Men du har inte tiden och inte heller orken att göra det under de närmaste månaderna.

De forna tidernas reklam hade ofta en nästan militärisk känsla när det gällde hur ett hem skulle städas. Den som skulle städa tog ofta på sig ett förkläde, handskar och en sjalett som en uniform. Och själva städningen skedde med en nästan militärisk korrekthet. Idag ser det lite annorlunda ut, men som kund hos en städfirma kan du nästan få tillbaka känslan av militärisk korrekthet. För städarna håller ett högt tempo och arbetar på ett sätt som efterlämnar det där perfekta resultatet som du drömmer om.

En eller flera gånger

Om du bestämt dig för att ha det renaste huset i Västerås så kan det underlätta om du anlitar en städfirma. Kanske vill du ha en veckovis städning som innebär att endast vissa delar städas per gång. Eller så slår du i stället till med att boka en komplett hemstädning i Västerås, där hela hemmet ses över. Kanske är det vad du önskar dig varje vecka eller så tar du det en gång i månaden eller kvartalet. Däremellan sköter du om den löpande städningen som dammsugning med mera. Är ni grannar som har samma behov av städning så kan ni till och med se om ni kan få pruta lite på priset, eftersom städningen då sker utan resor mellan flera bostäder.

Anlita en städfirma för att underlätta vardagen

16 Jan 2021

Känner du att tiden i din vardag inte räcker till? Känner du att oavsett hur mycket du städar så blir det aldrig riktigt rent? Då kan det vara dags för dig att anlita en städfirma!

Välj när du vill ha städning

Det finns många fördelar med att ta hjälp av en professionell städfirma för att underlätta vardagsstädningen. Det kan först kännas som sura pengar att spendera, men om du istället ser på all tid som det köper dig så inser du snabbt att det är en bra investering. Istället för att diska, dammsuga och plocka undan kan du istället spendera din tid på saker som du faktiskt tycker om att göra. Du kan välja att anlita en städfirma att komma en specifik dag varje vecka eller månad och göra det till en del av din vardag. Om du bara vill ha hjälp inför den där stora vårstädningen, så går även det att lösa.

Trygghet är viktigt

Det kan kännas skrämmande att låta en främling komma in i ditt hem, speciellt om du inte kommer att vara hemma under städningen. Det är viktigt att företaget man vänder sig till är känd som en trygg städfirma i Stockholm, om det till exempel är där du bor. Som tur är finns det många bra och pålitliga städfirmor att välja mellan. När du ska anlita en städfirma så är det en bra idé att läsa recensioner och höra med grannar och vänner som kanske redan anlitat dem. Du behöver inte heller oroa dig för att införskaffa städsaker.

← Äldre inlägg