Blogg

RSS

Låt en städfirma i Norrköping städa upp i din relation

26 maj 2022

Att anlita en städfirma i Norrköping är betydligt billigare än att gå till en parterapeut. Ändå kan de båda ge precis samma resultat: en lyckligare relation.

Det sägs att merparten av alla gräl i svenska relationer handlar om städning. Inte så konstigt. Vilka krav vi ställer på ordningen i hemmet varierar stort människor emellan. Och när du delar ett hem med någon som har helt andra krav än du själv är det lätt att det uppstår rejäla krockar i vardagen.

Städningen i ett hem är nämligen en fråga som är ständigt aktuell. Varje dag av ditt liv som du vaknar på morgonen i ditt sovrum möts du av hur städat eller inte städat rummet är. Detta gäller även när du kliver ut i vardagsrummet. In i köket. In i badrummet. Om städningen är en källa till konflikt kan varje hörn av hemmet bli en riktig krigszon.

Skrik inte – ring en städfirma istället

Men är det inte synd att krascha en annars så lovande relation genom att bråka om något som kan lösas externt? Att anlita en städfirma i Norrköping är dessutom betydligt billigare än att boka in långa sessioner med en fräsig parterapeut. Men det kan få samma resultat: att ni slutar bråka och ser på varandra i ett nytt ljus.

Så kanske ska du ta ett djupt andetag nästa gång du känner för att börja skrika över din partners smutsiga strumpor på vardagsrumsbordet, eller möglet i diskhon. Och lugnt föreslå ett snabbt telefonsamtal till er lokala städfirma istället.

Hemstädning i Uppsala - när kalaset gick överstyr

25 okt 2021

Ni ska ha ett stort barnkalas och det är första gången. Ni har inte en aning om vad som egentligen väntar er. Ni kommer att behöva boka in ett företag för hemstädning i Uppsala efteråt.

Dottern fyller fem och det enda hon har tjatat om den senaste tiden är att hon vill få ha sina kompisar över på ett kalas. Hon börjar bli stor och vill göra precis som hennes kompisar, bjuda in till kompiskalas när det är dags för födelsedag. Ni har motvilligt gått med på att ha ett kalas för hennes kompisar hemma. Egentligen är ni inte sådana föräldrar som tycker om att ha kalas, heller inte att ha en massa av barnens kompisar hemma på samma gång. Men nu är det så det ska bli i helgen.

Barnkalas skapar stökigt hem

Barnen dundrar in ett efter ett och de har så himla roligt. De leker lekar och tar hand om det mesta på egen hand. Det enda ni egentligen behöver göra är att se till att ni har koll på dem och att göra iordning fika och godispåsar till fiskdammen. När kalaset sedan går mot sitt slut så inser ni att ert hem har förvandlats till ett stort kaos. Det här är anledningen till att ni inte gillar att ha kalas – allt stök som blir efteråt. Det finns inte ett rum i hela huset som inte är stökigt och skräpigt. Ni bestämmer er för att åka bort under morgondagen och anlitar en firma för hemstädning i Uppsala till hjälp.

Kontorsstädning i Stockholm – ett bättre kontor

29 aug 2021

Kontoret är ett ställe där vi spenderar en stor del av tiden. Att kontoret är städat är lika viktigt som att det är städat hemma. En städfirma kan hjälpa till med kontorsstädning i Stockholm.

Kontoret kan ibland vara ett andra hem där du spenderar dina dagar med dina kollegor. Att det är städat och fint runt om på kontoret är lika viktigt som i hemmet. Det bildas lätt bakterier och smuts på ett kontor. Att ha tid att städa själv är heller inte alltid lätt då livet på jobbet kan vara väldigt upptaget. Städningen blir inte prioriterad, utan istället bara lämnas den. Disken bygger upp, toaletterna är inte rena – och till slut kommer ingen att vilja besöka kontoret. Det ger heller inte ett bra rykte för ditt kontor i Stockholm. Så investera i företaget genom att anlita en städfirma för kontorsstädning.

Bättre mående med kontorsstädning

Ett städat kontor leder till en bättre moral på kontoret och ett bättre mående. Att komma till ett kontor dagligen som är smutsigt och stökigt är omotiverande. Det blir ingen stolthet för kontoret. Dessutom, vem vill sitta och jobba en hel dag när alla soptunnor flödar över? Att bjuda in kunder kommer heller inte att vara möjligt då det inte är professionellt med ett stökigt kontor. Med kontorsstädning kan du anlita en firma som kan komma ut antingen efter jobbdagen eller innan jobbdagen börjar. Städfirman kan få det rent på djupet så att du kommer in till ett kontor som luktar gott.

Välj ett proffs på flyttstädning

9 maj 2021

Städa kan nog de flesta men så kommer det till viss typ av städning som inte är som den vanliga. Så är det när det gäller flyttstädning. En slags städning där alla ytor ska rengöras i bostaden.

Det spelar ingen som helst roll om du bor i Västerås eller på någon annan plats i landet. En flyttstädning är en flyttstädning är en flyttstädning. Det innebär att det finns en lång rad av punkter som ska städas, varav du säkert inte ens har sett många av dem. Kanske är du en av alla de som aldrig ens tänkt tanken på att dra ut kylskåpet eller att ta bort fronten på badkaret för att rengöra det. Men du behöver inte känna oro för det finns de som inte bara är proffs på flyttstädning. De kan även Västerås som sin egen bakficka och hur en flyttstädning där ska gå till.

Var noga med att välja rätt

När du bestämt dig för att anlita ett företag inom flyttstädning så är det viktigt att du väljer ett certifierat städföretag. Det innebär att du får hjälp av någon som är kunnig inom området och som följer alla de punkter som krävs för att en flyttstädning ska godkännas. Du vet även att om den nya boenden klagar så är det städföretaget som tar diskussionen med den boenden samt korrigerar det som klagas på, utan extra kostnad för dig. Men du kan även få en offert så att du vet vad det kostar.

Putsat och klart på momangen

7 maj 2021

Har dina fönster slammat igen av smuts? När tvättade och putsade du dina fönster sist? Sitter dina fönster för högt upp, eller har du ett företag med alldeles för många fönster att putsa?

Du är inte ensam om att vilja ha skinande rena fönster. Varför är det då så vanligt att det är en av de sakerna som ligger längst ner på listan? Kanske är det så att du liksom resten av oss har andra prioriteringar. Tur för oss att det finns mer än ett företag som sysslar med fönsterputs i Norrtälje. För dig och andra som bor där kommer det att vara lekande lätt att få hjälp med den sortens bekymmer. Det finns annat du kan göra än att bekymra dig för om dina fönster behöver putsas. Anlita en firma som regelbundet kommer hem och ordnar saken åt dig. Du anar inte hur underbart det är. Hjälpen är bara ett telefonsamtal bort.

Mer än en tjänst i samma företag

Idag är det vanligt att företag som erbjuder en tjänst inom hemmets ramar även har andra tjänster som passar in. Det kan vara mer än fönster som behöver skina och lukta gott. En städning i veckan eller en gång i månaden låter kanske som guld i dina öron. Är behovet mer sällan kan du säkert få till ett avtal som ger dig ett skinande rent hem en gång i halvåret eller varje kvartal. Det bästa med den här sortens tjänster är att du som beställer även är den som bestämmer hur du vill ha det.

Städbolaget anmäler sig för service i Västerås

19 apr 2021

För du en ständig kamp mot dammråttorna och tänker att det egentligen hade behövts en riktig storstädning? Men du har inte tiden och inte heller orken att göra det under de närmaste månaderna.

De forna tidernas reklam hade ofta en nästan militärisk känsla när det gällde hur ett hem skulle städas. Den som skulle städa tog ofta på sig ett förkläde, handskar och en sjalett som en uniform. Och själva städningen skedde med en nästan militärisk korrekthet. Idag ser det lite annorlunda ut, men som kund hos en städfirma kan du nästan få tillbaka känslan av militärisk korrekthet. För städarna håller ett högt tempo och arbetar på ett sätt som efterlämnar det där perfekta resultatet som du drömmer om.

En eller flera gånger

Om du bestämt dig för att ha det renaste huset i Västerås så kan det underlätta om du anlitar en städfirma. Kanske vill du ha en veckovis städning som innebär att endast vissa delar städas per gång. Eller så slår du i stället till med att boka en komplett hemstädning i Västerås, där hela hemmet ses över. Kanske är det vad du önskar dig varje vecka eller så tar du det en gång i månaden eller kvartalet. Däremellan sköter du om den löpande städningen som dammsugning med mera. Är ni grannar som har samma behov av städning så kan ni till och med se om ni kan få pruta lite på priset, eftersom städningen då sker utan resor mellan flera bostäder.

Anlita en städfirma för att underlätta vardagen

16 jan 2021

Känner du att tiden i din vardag inte räcker till? Känner du att oavsett hur mycket du städar så blir det aldrig riktigt rent? Då kan det vara dags för dig att anlita en städfirma!

Välj när du vill ha städning

Det finns många fördelar med att ta hjälp av en professionell städfirma för att underlätta vardagsstädningen. Det kan först kännas som sura pengar att spendera, men om du istället ser på all tid som det köper dig så inser du snabbt att det är en bra investering. Istället för att diska, dammsuga och plocka undan kan du istället spendera din tid på saker som du faktiskt tycker om att göra. Du kan välja att anlita en städfirma att komma en specifik dag varje vecka eller månad och göra det till en del av din vardag. Om du bara vill ha hjälp inför den där stora vårstädningen, så går även det att lösa.

Trygghet är viktigt

Det kan kännas skrämmande att låta en främling komma in i ditt hem, speciellt om du inte kommer att vara hemma under städningen. Det är viktigt att företaget man vänder sig till är känd som en trygg städfirma i Stockholm, om det till exempel är där du bor. Som tur är finns det många bra och pålitliga städfirmor att välja mellan. När du ska anlita en städfirma så är det en bra idé att läsa recensioner och höra med grannar och vänner som kanske redan anlitat dem. Du behöver inte heller oroa dig för att införskaffa städsaker.

Städning utan bekymmer

9 nov 2020

Livet är stressigt för de flesta och det blir inte bättre av städning. Säga vad man vill men de flesta föredrar att koppla av efter jobbet, inte dra igång ett projekt. Städhjälp är suveränt!

Alla vill ha ett rent och snyggt hem men ingen vill städa. Ungefär så kan man sammanfatta situationen. Städning är ungefär ingens favoritsyssla. Det upplevs som tråkigt och ansträngande och dessutom blir det smutsigt igen och måste upprepas.

Att lämna jobbet till en bra städfirma är med andra ord idealiskt. Hemstädning i Uppsala utförs enklast av riktiga proffs och är dessutom avdragsgillt enligt RUT. Bortlejd hemstädning skapar arbetstillfällen och ger dig ett hem som ständigt är välstädat.

Hur fungerar det med hemstädning?

För dig som aldrig tidigare använt tjänsten kan det förstås finnas frågor. Både rörande vem som gör vad och ansvarsfördelning. Olika firmor gör på olika sätt men de allra flesta uppdrag startar med ett hembesök. Detta är kostnadsfritt. Tillsammans går ni igenom uppdraget och kommer överens vad som ska göras och hur ofta. Sedan kommer en och samma person att städa ditt hem enligt överenskommelsen.

I en normal veckostädning ingår alltid dammsugning och att golven moppas. Tillgängliga ytor rengörs och kök och badrum får alltid extra mycket omsorg. I badrummet rengörs allt kakel och toaletten. I köket torkas alla ytor samt spisen utvändigt. Skulle ni emellanåt vilja ha något extrajobb gjort är det enkelt att bestämma detta med lite framförhållning. Inget jobb är främmande för en städfirma. Det behövs bara lite förvarning.

En ren avkoppling

30 okt 2020

Städning och ett välordnat hem är viktigt för många. Alla har inte samma förutsättningar att åstadkomma en fläckfri bostad. När man inte själv har möjlighet kan andra hjälpa till.

Seder och attityder ändras över tid och genom livet. Små barn anser sällan att minutiös ordning är önskvärt, vilket alla småbarnsföräldrar kan intyga. Tonåringar - fortfarande verkar samma åsikter gälla som för de yngsta. Först när man kommer upp i vuxen ålder blir städning en viktig angelägenhet för många.

Troligen hade nutidsmänniskan blivit ganska förfärad över hygien och städning i ett svenskt 1400-talshem. Det som då ansågs välordnat och städat skulle inte få samma höga betyg idag. Betydelsen av hygien och längtan efter att se hemmet fräscht har växt mångdubbelt i dagens samhälle. Vem som har rätt vet vi inte, bara att allt är annorlunda och att människor tycker olika. Vuxna människor med ett eget boende förväntas hålla rent och snyggt.

Tiden och orken

Något som inte ändrats ett dugg är den tid vi har till förfogande. Veckan har fortfarande sju dagar och dygnet 24 timmar. Skillnaden i hur vi utnyttjar, och kan utnyttja, denna tid är däremot inte riktigt densamma som förr. En faktor är till exempel elektricitet. Innan denna blev en nödvändighet i varje hem var kvällarna mörka och vinterhalvåret kallt och mörkt. Inga hjälpmedel förutom kvastar och liknande kunde ta hand om skräp och damm.

I bondesamhället utfördes den stora merparten av allt arbete på hemmaplan. Arbetet var så att säga aldrig långt bort. Fördelen med detta var förstås att rengöring av bostad kunde ske lite mellan varven. Men det betydde också att det ständigt fanns människor och djur som smutsade ner.

Giltiga anledningar till att man inte kan städa

Många känner skuld över sin oförmåga att städa och hålla snyggt. Det är helt onödigt. Människor är olika och det som är enkelt för en är svårt för en annan. Livet är ingen tävling om det snyggaste hemmet och att hyra in en städfirma kan kännas fantastiskt skönt.

Att inte orka är en giltig anledning. Att ha en funktionsnedsättning är en giltig anledning. Att må mindre bra psykiskt är en giltig anledning. Att hellre vilja göra något annat är en giltig anledning. När du lägger städningen i en städfirmas kompetenta händer kan du vara trygg i att få det rena och fräscha hem du vill ha. Med alla rum genomgångna regelbundet behöver du aldrig ens fundera. Bara gör det.

Viktigt med en ren entré till fastigheten

16 sep 2020

Att det första intrycket är viktigt kan nog de flesta hålla med om. Det gäller även när man ska visa någon en lägenhet som är till uthyrning. Ett ostädat trapphus kan leda till ett nej tack.

För vem vill flytta in i en lägenhet där man först måste gå i en smutsig trappa som dessutom kanske luktar illa? Är man inte fullständigt desperat så kommer det inte att skrivas något kontrakt efter den visningen. Så därför är det som hyresvärd extra viktigt att man ser till att omgivningarna och de allmänna utrymmena, såväl utomhus som inomhus, är så tilltalande som möjligt. Om man vill få bra och ordningsamma hyresgäster, det vill säga. Så hur kan man se till att det alltid är fräscht rent och luktar gott? Det är faktiskt ganska enkelt.

Hyr in en städfirma

Visst kan man städa själv och spara in de pengar det kostar att ta in hjälp. Man kan också låta sysslan ingå i vaktmästarens uppgifter eller erbjuda en av hyresgästerna lägre hyra mot att de städar i trapphuset. Men enklast av allt måste ändå vara att hyra in en städfirma. De är proffs på att städa. Jobbet blir gjort snabbt och effektivt utan att man har något krångel alls och utan en massa klagomål. Gå bara in på internet och googla på exempelvis trappstädning i Stockholm för att hitta de bästa alternativen. Sedan är det bara att att skicka en förfrågan med information om vad man önskar. Därefter är det bara att vänta på en offert. Eller varför inte bara slå en signal och få en personlig kontakt redan från början.

Ge städpersonalen lite hjälp på traven

Även om man har städhjälp så kan man göra små saker för att underlätta för dem som ska ta hand om fastighetens allmänna utrymmen. En enkel detalj är att ha en matta vid dörren där alla enkelt kan få bort smuts från skorna och slippa dra med det in. En annan bra sak att ha vid ingången är en borste så att man kan borsta bort snö från skorna och inte dra in en massa vatten. Trots sådana åtgärder kan grus och annat skräp ändå komma in i trappuppgången. Så har man möjlighet bör man installera ett eluttag så att man lätt kan använda dammsugare för att avlägsna gruset. Allt för att hålla så snyggt som möjligt. Man kan beställa fönsterputsning hos städfirman också.

Tips för att tvätta husvagn

19 maj 2020

En välskött husvagn håller längre både vad gäller skick och värde. Här kan du läsa våra bästa tips för att tvätta husvagn.

Använd rätt utrustning

Att tvätta sin husvagn är inte det lättaste för den som aldrig gjort det tidigare och det är definitivt inte samma sak som att tvätta bilen. Därför ska man inte heller använda produkter och utrustning som är avsedda för biltvätt eftersom dessa kan skada husvagnen. När man ska tvätta sin husvagn är det därför viktigt att gå in i en specialiserad husbils- och husvagnsaffär för att införskaffa dom saker man behöver för att genomföra tvätten.

Ett bilschampo är till exempel alldeles för starkt för att tvätta husvagnen och dess detaljer med så det man givetvis behöver köpa är ett medel avsett just för husvagnar. Rådfråga gärna i butiken så att du får något som passar för just den modell du har. Du kommer även att behöva en hink, vilket du kanske redan har hemma, samt trasor och en tvättborste med skaft.

Steg för steg

Det finns inga genvägar till ett bra resultat när man ska tvätta sin husvagn utan man behöver se till att avsätta den tid som behövs – och det kommer att ta ett tag. Första steget är att spola av husvagnen med vanligt vatten och här är et viktigt att bara ta vattenslangen och inte högtryckstvätten. Trycket från denna bli nämligen för högt och kan skada vissa detaljer. Därefter blandar man tvättmedlet efter anvisningar och använder tvättborsten för att föra på det på vagnen. Skrubba noggrant men försiktigt så att det inte uppstår repor.

Anledningen till att du kommer att behöva en tvättborste med skaft är för att det blir svårt att nå hela vägen upp annars. Är man väldigt kort kan det vara bra att ha en stegpall nära till hands för att försäkra sig om att hela vagnen blir tvättat och inte bara halva.

Glöm inte hjulen

Ett tips när man tvättar sin husvagn inför att ställa undan den för vinterförvaring är att se till att även rengöra däck och färgar. En husvagn som rullat många mil under sommaren har förmodligen fått utstå en hel del och kan ha fått fula asfaltsfläckar och andra märken på hjulen. För detta finns speciell fälgrengöring att använda, som är mer kraftfull än det medel som använts för att tvätta själva vagnen. Detta kan vara nödvändigt att köpa om man inte får bort dom fläckar som finns.

Använd gärna en tandborste för att komma åt i alla små skrymslen och putsa övriga delar med en microfibertrasa. Även för däcken finns speciell gummirengöring om man känner att man vill ge vagnen lite extra kärlek.

Kanske låter det som ett stort och jobbigt projekt att tvätta sin husvagn men det är viktigt att göra det med jämna mellanrum. Vagnen rullar fram på olika underlag och i många olika väder och mycket av den smuts som finns efter vägarna har en tendens att bita sig fast ordentligt. Väntar man för länge med att tvätta bli det svårt att få bort allt och vagnen bli snabbt i allt sämre skick.

Är du på jakt efter en husvagn eller vill du sälja din? Här finns ett företag som både köper och säljer husvagnar.

Ett fullbokat schema

5 mar 2020

Hur gör man när man vill ha rent och fint hemma men tiden inte räcker till? Många drömmer om att få hjälp med antingen den vardagliga städningen eller kanske en rejäl storstädning då och då.

När klockan ringer tidigt på morgonen så ska hunden promeneras, barnen ska få frukost, man ska köra ett pass yoga, duscha, äta, packa lunchboxen, köra barnen till skolan. Stressa för att hinna till mötet på jobbet, lunch, jobb igen, hämta barnen, handla, gå ut med hunden, laga mat, köra barnen till aktiviteter. Ut och springa en runda själv, prata en sväng med mamma i telefon, lägga barnen, ut med hunden igen, ta kvällsfika med partnern och hinna lägga sig så man får sina timmar av sömn. Nästa dag samma sak. Det finns helt enkelt saker som man vill men inte hinner med i dagens stressiga livsstil, och städning av hemmet är det som ofta får stryka på foten.

Hjälp i hemmet

ROT och RUT-avdrag kom till för att dels underlätta i människors vardag och dels för att främja företagsamheten och få ut fler i arbete. Genom en skattelättnad kan man anlita bland annat en städfirma för att ta hand om hemmet och få mer tid för att sköta det egna arbetet och ta hand om sina barn och familj. Många har nyttjat det systemet sedan det kom och i och med det så blomstrar företagen som arbetar med hemstädning. Och man bestämmer själv precis hur ofta man vill ha städning och vad städfirman ska göra så det är fullständigt upp till dig själv att skräddarsy städhjälpen på alla sätt och vis.

När, var och hur

Innan en städfirma börjar städa hos en kund så brukar man börja med ett besök där man går igenom vad som ska göras, hur och vem som ska stå för till exempel dammsugare och rengöringsmedel. Sedan bestämmer man hur ofta man vill ha städningen och när den ska ske, och därefter gör städfirman en beräkning över hur lång tid det kan ta och vad det kommer att kosta. Vill man endast ha städning vid ett tillfälle, som en flyttstädning till exempel, så brukar städfirman istället ge offert efter hur många kvadratmeter som hemmet är på och om man till exempel även vill få fönstren putsade. Håller man själv i ordning i grunden så kan en städning gå fort och kostnaden kan bli så pass låg att man fortsätter.

Vem står för vad vid hemstädning?

26 feb 2020

Vill du ha ditt hem städat? Då vill du ha ett rent hem men också klara regler för vem som ansvarar för redskap och förbrukningsmaterial. Läs och ta bra beslut!

Hemstädning är en tjänst som gett många människor tillfälle att stressa ner och faktiskt hinna med andra viktiga sysslor. Sedan det dessutom blev RUT-avdrag på tjänsten har allt fler fått möjlighet att nyttja den. Vad kanske inte alla vet är att RUT-avdraget skiljer sig åt beroende på din ålder. Vuxna personer upp till 65 år kan utnyttja ett visst belopp, men är du över 65 blir detta belopp fördubblat. Man tar alltså hänsyn till att äldre inte alltid har samma ork och förmåga att ägna sig åt hemstädning och andra hemsysslor som yngre. Med populariteten har antalet företag som erbjuder tjänsten vuxit lavinartat. För äldre som yngre har detta inneburit ett nytt sätt att se på städning och tjänster. Med nya begrepp kommer nya frågor och nya saker att förhålla sig till, och när man står i begrepp att anlita en städfirma är det en rad frågor som behöver svar - bland dem frågan om vem som tillhandahåller vad.

Ta upp frågeställningar vid möte och kontraktskrivande

Ett affärsmässigt förhållande fungerar bäst med skrivna regler. Först ska man komma överens om frekvens, antalet uppgifter som ska ingå, och betalning. Finns exempelvis möjligheten för kunden att beställa hemstädning då och då eller ska ett arrangemang upprättas med en städning per vecka? Sedan behöver ansvarsfördelning utredas, och därmed också frågan om vad kundens hemförsäkring respektive företagets försäkring, Är eventuella skador och liknande täckta? En intressant fråga är också vem som står för vad vid en hemstädning. Kommer städföretaget att ta med redskap som dammsugare, golvmopp och dammtrasor, eller ska kunden tillhandahålla detta? Sedan är det liknande spörsmål rörande förbrukningsartiklar som golvrengöring, sprayer, medel för badrum och medel för kök. Kundens material, eller städfirmans?

För- och nackdelar med att använda städföretagets artiklar

Om städfirman skall ta med redskap och förbruksmaterial är det rimligt att de debiterar en högre summa. Slitage kommer att uppstå på deras redskap. Rengöringsmedel och dammtrasor och liknande går det dessutom säkert åt en hel del av. Som kund har du i och för sig säkert alla dessa artiklar hemma redan. Det kan ändå ses som en klar fördel att det utvalda städföretaget tar med allt. Det sparar mycket planering och förhindrar att en städning får skjutas upp på grund av att någon glömt ta hem förbrukningsvaror eller att dammsugaren slutat fungera eller saknar påsar. Städfirman har troligen också tillgång till ett professionellt sortiment och sammantaget kan resultatet vid städning få högre kvalitet. Läs mer om proffsig hemstädning på denna sajt: https://www.hemstädningsollentuna.com

Hemstädning i Helsingborg med rutavdrag

7 dec 2019

Kan man få en hemstädning i Helsingborg med möjlighet till rutavdrag? Det finns inte så många städfirmor i Helsingborg som erbjuder hemstädning, omkring ett 10-tal sådana städfirmor finns i Helsingborg. Det är oklart att alla de städfirmorna erbjuder sin städning med möjlighet till rutavdrag, men sannolikt kan de det.

Letar man efter hemstädning i Helsingborg kan man alltid börja med att googla "hemstädning Helsingborg". Då bör Googles sökmotor ta fram alla dem som har skrivit på sina hemsidor att de erbjuder "hemstädning" och i "Helsingborg". Sedan bör man ta kontakt med dem och fråga dem om de har hemstädning med möjlighet att dra av på Rut-avdraget. Man bör även fråga om offert och referenser i samma veva. Om de sedan har både möjlighet till rutavdrag, har bra referenser och bra priser, är det bara att slå till.

Det krävs för rutavdrag

Det som krävs för av ett städbolag för att privatpersoner ska kunna göra rutavdrag bland annat att företaget har F-skattsedel. Att företaget erbjuder hushållsnära tjänster som till exempel hemstädning, storstädning, flyttstädning, tvätt, strykning, fönsterputs, trädgårdsarbete, hjälp med personliga behov (hemtjänstliknande tjänster), reparationer av IT-varor och vitvaror och liknande tjänster. De bör utföras å plats i en bostad för att bli giltiga för rutavdrag. Den som får tjänsten ska vara över 18 år, vara den som drar nytta av den och betala själv. Man får det inte om till exempel en förälder betalar för en flyttstädning åt sitt 18-åriga barn. Bara om 18-åringen betalar själv för flyttstädningen. Man kan säga vad man vill om reglerna, att de är orättvisa eller liknande, men så är reglerna kring rutavdraget.

Vad man kan förvänta sig

Så vad kan man förvänta sig när man anlitar en städfirma med hemstädning och möjlighet till rutavdraget, förutom att få ner priset som mest med 50.000 kronor per år och per person, och inte mer än 30 procent av priset? Det minsta man bör kunna förvänta sig är att städpersonalen kan rengöra ytor i badrum, kök, sovrum och vardagsrum, och då menar vi ytor som både bord, golv och skåpluckor. Toaletten bör kunna rengöras, så att både handfat, badkar, duschkabin och toaletter är helt rengjorda och inte har några fläckar. På samma sätt bör köket vara rengjort så att det inte finns några fläckar på spisen, kylen, frysen eller på kösskåp, luckor, dick- och arbetsbänk. Även kranar och blandare bör vara rengjorda. Möblerna i vardagsrummet dammsugade. 

Fönsterputs ingår alltid i flyttstädningar!

7 nov 2019

Den som är osäker på vad som ingår när man begär en flyttstädning, så går vi igenom vilka moment som alltid bör ingå i en flyttstädning och som gör att man kan kalla städhjälpen för en flyttstädning. En flyttstädning måste ju rimligtvis vara en slags städning som godkänns som efter en flytt ur en bostad, och därmed bör vara heltäckande som städning av en bostad; lägenhet, radhus eller villa.

I en flyttstädning bör den som städar ha rengjort i princip allt som finns mellan golv och innertak. Allt som finns på väggarna; garderober, fönster, element, golvlister, dörrar, dörrkarmar (om det finns sådana). Vi tar ett exempel av en städfirma som utför flyttstädningar i Solna som exempel, då de ger garantier på sin flyttstädning, vilket innebär att de ser till att städa så heltäckande att de vet att flyttstädningen godkänns.

Så går en flyttstädning i Solna till

Fönsterputs ingår alltid i flyttstädning Solna

I alla rum ska följande ingå

I alla rum ska man rengöra garderober inuti och utanpå, rengöring av dörr och (eventuella) dörrkarmar, rengöring av skyddskåpa på eluttag, strömbytare och elskåp. Rengöring utanpå, innanför och ovanpå element. Man dammsuger och moppar golv, golvlister och trösklar. Städfirman utför även fönsterputs och rengöring av fönsterbänk och fönsterkarmar.

I badrum, eventuell extra toalett och tvättstuga

Sätdfirman ska rengöra kakel- och klinkerplattor och i fogarna, de ska rengöra badkar och duschställ. De ska rengöra badrumsskåp på både ut- och insidan av badrumsskåp och hyllor. Alla speglar handfat och kran ska rengöras. Både toalettstol och toaring, eventuell bide och rör sak rengöras noggrant. Finns det fönster och fönsterbänk så ska de regnröas, liksoms, golvbrunn och ventiler.

I köket

I köket ska alla skåp, lådor och luckor rengöras både på ut- och insidan och ovanpå. Spis, ugn, värmeskåp, ugnsplåtar och galler ska rengöras. Även i köket ska kakel- och klinkerplattor rengöras, liksom disk- och arbetsbänk och under diskbänk. Alla kranar ska rengöras och göras fria från kalk. Alla fönster, fönsterbänk och karmar ska putsas och rengöras. Kyl och frys ska rengöras på både ut- och insidan. Spisfläkt och ventiler ska rengöras, demonteras och diskas.

Extratjänster

Skulle man önska fler rengöringar än detta, till kommer i så fall till exempel persientvätt, städning av balkong och inglasad balkong. Behöver man en städning av garage, vinds- och källarförråd måste man beställa sådant extra. Skulle det vara extra smutsigt i bostaden som extra rengöring av hela väggar och tak i köket,  hantering av sopor, demontering av krokar, lampor och extra golvbehandlingar, så tillkommer avgifter på det.

← Äldre inlägg