Blogg

RSS

En fräsch miljö med garagestädning i Stockholm

30 Sep 2022

Det spelar roll hur saker ser ut och ett garage är inget undantag. Smuts och skräp är inte något plus. Använd garagestädning i Stockholm för nöjda kunder.

Det kan säkert finnas människor som uppskattar att parkera i högar med skräp och smuts men hur stor är chansen att dina kunder tillhör den gruppen? Att äga eller förvalta ett parkeringsgarage är ett stort ansvar. Det finns mycket som behöver fungera och in- och utpassering är bara en av många delar.

Garage uppfattas också som osäkra platser av många personer. Trasig belysning och vanskötsel i övrigt kan ses som indikationer på att garaget inte tas om hand och leda till att kunder väljer att parkera på säkrare ställen. Det är inte svårt att se till att ett garage är välstädat, fräscht och attraktivt - men någon måste ta initiativ.

Vad innebär garagestädning och vad ingår?

Dina kunder och du själv har samma önskan. Ni vill ha ett garage med god synlighet och hel och fungerande belysning. Ni vill att soplukt saknas och likaså att drivor med skräp och överfulla papperskorgar lyser med sin frånvaro. Oljefläckar och liknande är också något som behöver hållas efter.

En firma som arbetar med garagestädning i Stockholm måste ha sina prioriteringar klara och tydliga. Garaget ska vara så rent och säkert som bara är möjligt. Detta innebär ett stort åtagande och du som garageägare måste känna förtroende. Kunder ska varje dag mötas av rena ytor, pelare och väggar utan graffiti och tomma papperskorgar. Samarbete löser problem. Boka Garagestädning på denna hemsida: garagestädningstockholm.se

Fint hemma i höst - Tips och råd

18 Sep 2022

Nu är det början på en ny säsong och de flesta känner för att komma iordning hemma. Det kan vara svårt att veta var man skall börja någonstans. Vi ger tips på hur du får det fint hemma.

Plocka bort och rensa

Börja med att plocka bort och rensa sådant som inte används längre. Gör fyra högar som du märker upp spara, slänga, sälja och ge bort. Känner du dig tveksam över något så kan du lägga det i en kartong och märka med dagens datum. Ställ upp kartongen på vinden. Har du inte öppnat den inom ett år kan du slänga den.

Dra ihop några kompisar eller grannar och ordna en gårdsloppis och sälj allt det där som ni vill bli av med. Det är roligare när man är flera. När dagen är slut kör ni det som blir kvar till myrorna och till soptippen. Obs! Kör absolut inte skräp till myrorna eller stadsmissionen. De måste lägga massor med resurser varje år på att gallra ut skräp och det är pengar som kunde gått till välgörenhet istället.

Lite ny färg

Sätt lite ny färg på väggarna där hemma. Välj färger som känns mysiga och hemtrevliga. Våga vara djärv och prova den nya trenden color blocking. Det hjälper till att skapa rum i rummet. Med nya gardiner, krukor och kuddöverdrag blir din mini remake komplett! Ett tips är att måla några av dina krukor lite slarvigt med samma färg som du använt till väggarna.

Håll ordning

Nu när du nu fått det så fint så gäller det att hålla ordning. Gör det genom att unna dig hemstädning varje vecka. Du kan anlita hemstädning i Örebro eller i vilken svenska stad som helst egentligen. Det är lätt hänt att det blir stökigt och otrivsamt när man börjar jobba och inte har tid att hålla det fint. Med hemstädning kommer du hem till ett lika fint hem vecka efter vecka. Boka hjälp med att få det fräscht hemma här: www.hemstädningörebro.se

Butiksstädning i Stockholm gör din butik fräsch

12 Sep 2022

Ingen vill besöka en smutsig eller ofräsch butik. Med hjälp av butiksstädning i Stockholm ser du till att din butik alltid är skinande ren och inbjudande.

När man besöker en butik eller affär lägger man inte bara märke till urvalet och varorna. Man scannar även av lokalen automatiskt och lägger märke till eventuella skavanker. Att plötsligt upptäcka en lös hylla, avskavd färg eller stora dammråttor ökar inte köplusten eller höjer helhetsintrycket. Snarare tvärt om.

Genom att anlita professionell butiksstädning visar du kunderna att du bryr sig om din butik, dina varor och deras köpupplevelse. Det ska vara trevligt, fräscht och inbjudande att handla hos dig. I en smutsig lokal är dammet allt man lägger märke till, men i en ren lokal ligger fokus på varorna.

Butiksstädning i Stockholm ger kunderna ett bra intryck

Det kan vara svårt för personalen att hinna med att städa hela butiken regelbundet, speciellt på ställen där det inte syns så mycket. Ovanpå lysrör, på höga hyllor och i skyltfönstret samlas ofta damm som butikspersonalen har svårt att komma åt eller helt enkelt glömmer bort. När du anlitar butiksstädning i Stockholm så får du professionell städning av städare som vet vilka områden som ofta negligeras.

När din butik är skinande ren och doftar fräscht så kommer kunderna att få ett positivt intryck av hela butiken inkluderande dina varor. På så vis ökar chanserna för återkommande kunder och att de rekommenderar din butik till andra. En investering som är väl värd, med andra ord.

Låt en städfirma i Norrköping städa upp i din relation

26 May 2022

Att anlita en städfirma i Norrköping är betydligt billigare än att gå till en parterapeut. Ändå kan de båda ge precis samma resultat: en lyckligare relation.

Det sägs att merparten av alla gräl i svenska relationer handlar om städning. Inte så konstigt. Vilka krav vi ställer på ordningen i hemmet varierar stort människor emellan. Och när du delar ett hem med någon som har helt andra krav än du själv är det lätt att det uppstår rejäla krockar i vardagen.

Städningen i ett hem är nämligen en fråga som är ständigt aktuell. Varje dag av ditt liv som du vaknar på morgonen i ditt sovrum möts du av hur städat eller inte städat rummet är. Detta gäller även när du kliver ut i vardagsrummet. In i köket. In i badrummet. Om städningen är en källa till konflikt kan varje hörn av hemmet bli en riktig krigszon.

Skrik inte – ring en städfirma istället

Men är det inte synd att krascha en annars så lovande relation genom att bråka om något som kan lösas externt? Att anlita en städfirma i Norrköping är dessutom betydligt billigare än att boka in långa sessioner med en fräsig parterapeut. Men det kan få samma resultat: att ni slutar bråka och ser på varandra i ett nytt ljus.

Så kanske ska du ta ett djupt andetag nästa gång du känner för att börja skrika över din partners smutsiga strumpor på vardagsrumsbordet, eller möglet i diskhon. Och lugnt föreslå ett snabbt telefonsamtal till er lokala städfirma istället.

Hemstädning i Uppsala - när kalaset gick överstyr

25 Oct 2021

Ni ska ha ett stort barnkalas och det är första gången. Ni har inte en aning om vad som egentligen väntar er. Ni kommer att behöva boka in ett företag för hemstädning i Uppsala efteråt.

Dottern fyller fem och det enda hon har tjatat om den senaste tiden är att hon vill få ha sina kompisar över på ett kalas. Hon börjar bli stor och vill göra precis som hennes kompisar, bjuda in till kompiskalas när det är dags för födelsedag. Ni har motvilligt gått med på att ha ett kalas för hennes kompisar hemma. Egentligen är ni inte sådana föräldrar som tycker om att ha kalas, heller inte att ha en massa av barnens kompisar hemma på samma gång. Men nu är det så det ska bli i helgen.

Barnkalas skapar stökigt hem

Barnen dundrar in ett efter ett och de har så himla roligt. De leker lekar och tar hand om det mesta på egen hand. Det enda ni egentligen behöver göra är att se till att ni har koll på dem och att göra iordning fika och godispåsar till fiskdammen. När kalaset sedan går mot sitt slut så inser ni att ert hem har förvandlats till ett stort kaos. Det här är anledningen till att ni inte gillar att ha kalas – allt stök som blir efteråt. Det finns inte ett rum i hela huset som inte är stökigt och skräpigt. Ni bestämmer er för att åka bort under morgondagen och anlitar en firma för hemstädning i Uppsala till hjälp.

Kontorsstädning i Stockholm – ett bättre kontor

29 Aug 2021

Kontoret är ett ställe där vi spenderar en stor del av tiden. Att kontoret är städat är lika viktigt som att det är städat hemma. En städfirma kan hjälpa till med kontorsstädning i Stockholm.

Kontoret kan ibland vara ett andra hem där du spenderar dina dagar med dina kollegor. Att det är städat och fint runt om på kontoret är lika viktigt som i hemmet. Det bildas lätt bakterier och smuts på ett kontor. Att ha tid att städa själv är heller inte alltid lätt då livet på jobbet kan vara väldigt upptaget. Städningen blir inte prioriterad, utan istället bara lämnas den. Disken bygger upp, toaletterna är inte rena – och till slut kommer ingen att vilja besöka kontoret. Det ger heller inte ett bra rykte för ditt kontor i Stockholm. Så investera i företaget genom att anlita en städfirma för kontorsstädning.

Bättre mående med kontorsstädning

Ett städat kontor leder till en bättre moral på kontoret och ett bättre mående. Att komma till ett kontor dagligen som är smutsigt och stökigt är omotiverande. Det blir ingen stolthet för kontoret. Dessutom, vem vill sitta och jobba en hel dag när alla soptunnor flödar över? Att bjuda in kunder kommer heller inte att vara möjligt då det inte är professionellt med ett stökigt kontor. Med kontorsstädning kan du anlita en firma som kan komma ut antingen efter jobbdagen eller innan jobbdagen börjar. Städfirman kan få det rent på djupet så att du kommer in till ett kontor som luktar gott.

Välj ett proffs på flyttstädning

9 May 2021

Städa kan nog de flesta men så kommer det till viss typ av städning som inte är som den vanliga. Så är det när det gäller flyttstädning. En slags städning där alla ytor ska rengöras i bostaden.

Det spelar ingen som helst roll om du bor i Västerås eller på någon annan plats i landet. En flyttstädning är en flyttstädning är en flyttstädning. Det innebär att det finns en lång rad av punkter som ska städas, varav du säkert inte ens har sett många av dem. Kanske är du en av alla de som aldrig ens tänkt tanken på att dra ut kylskåpet eller att ta bort fronten på badkaret för att rengöra det. Men du behöver inte känna oro för det finns de som inte bara är proffs på flyttstädning. De kan även Västerås som sin egen bakficka och hur en flyttstädning där ska gå till.

Var noga med att välja rätt

När du bestämt dig för att anlita ett företag inom flyttstädning så är det viktigt att du väljer ett certifierat städföretag. Det innebär att du får hjälp av någon som är kunnig inom området och som följer alla de punkter som krävs för att en flyttstädning ska godkännas. Du vet även att om den nya boenden klagar så är det städföretaget som tar diskussionen med den boenden samt korrigerar det som klagas på, utan extra kostnad för dig. Men du kan även få en offert så att du vet vad det kostar.

Putsat och klart på momangen

7 May 2021

Har dina fönster slammat igen av smuts? När tvättade och putsade du dina fönster sist? Sitter dina fönster för högt upp, eller har du ett företag med alldeles för många fönster att putsa?

Du är inte ensam om att vilja ha skinande rena fönster. Varför är det då så vanligt att det är en av de sakerna som ligger längst ner på listan? Kanske är det så att du liksom resten av oss har andra prioriteringar. Tur för oss att det finns mer än ett företag som sysslar med fönsterputs i Norrtälje. För dig och andra som bor där kommer det att vara lekande lätt att få hjälp med den sortens bekymmer. Det finns annat du kan göra än att bekymra dig för om dina fönster behöver putsas. Anlita en firma som regelbundet kommer hem och ordnar saken åt dig. Du anar inte hur underbart det är. Hjälpen är bara ett telefonsamtal bort.

Mer än en tjänst i samma företag

Idag är det vanligt att företag som erbjuder en tjänst inom hemmets ramar även har andra tjänster som passar in. Det kan vara mer än fönster som behöver skina och lukta gott. En städning i veckan eller en gång i månaden låter kanske som guld i dina öron. Är behovet mer sällan kan du säkert få till ett avtal som ger dig ett skinande rent hem en gång i halvåret eller varje kvartal. Det bästa med den här sortens tjänster är att du som beställer även är den som bestämmer hur du vill ha det.

Städbolaget anmäler sig för service i Västerås

19 Apr 2021

För du en ständig kamp mot dammråttorna och tänker att det egentligen hade behövts en riktig storstädning? Men du har inte tiden och inte heller orken att göra det under de närmaste månaderna.

De forna tidernas reklam hade ofta en nästan militärisk känsla när det gällde hur ett hem skulle städas. Den som skulle städa tog ofta på sig ett förkläde, handskar och en sjalett som en uniform. Och själva städningen skedde med en nästan militärisk korrekthet. Idag ser det lite annorlunda ut, men som kund hos en städfirma kan du nästan få tillbaka känslan av militärisk korrekthet. För städarna håller ett högt tempo och arbetar på ett sätt som efterlämnar det där perfekta resultatet som du drömmer om.

En eller flera gånger

Om du bestämt dig för att ha det renaste huset i Västerås så kan det underlätta om du anlitar en städfirma. Kanske vill du ha en veckovis städning som innebär att endast vissa delar städas per gång. Eller så slår du i stället till med att boka en komplett hemstädning i Västerås, där hela hemmet ses över. Kanske är det vad du önskar dig varje vecka eller så tar du det en gång i månaden eller kvartalet. Däremellan sköter du om den löpande städningen som dammsugning med mera. Är ni grannar som har samma behov av städning så kan ni till och med se om ni kan få pruta lite på priset, eftersom städningen då sker utan resor mellan flera bostäder.

Anlita en städfirma för att underlätta vardagen

16 Jan 2021

Känner du att tiden i din vardag inte räcker till? Känner du att oavsett hur mycket du städar så blir det aldrig riktigt rent? Då kan det vara dags för dig att anlita en städfirma!

Välj när du vill ha städning

Det finns många fördelar med att ta hjälp av en professionell städfirma för att underlätta vardagsstädningen. Det kan först kännas som sura pengar att spendera, men om du istället ser på all tid som det köper dig så inser du snabbt att det är en bra investering. Istället för att diska, dammsuga och plocka undan kan du istället spendera din tid på saker som du faktiskt tycker om att göra. Du kan välja att anlita en städfirma att komma en specifik dag varje vecka eller månad och göra det till en del av din vardag. Om du bara vill ha hjälp inför den där stora vårstädningen, så går även det att lösa.

Trygghet är viktigt

Det kan kännas skrämmande att låta en främling komma in i ditt hem, speciellt om du inte kommer att vara hemma under städningen. Det är viktigt att företaget man vänder sig till är känd som en trygg städfirma i Stockholm, om det till exempel är där du bor. Som tur är finns det många bra och pålitliga städfirmor att välja mellan. När du ska anlita en städfirma så är det en bra idé att läsa recensioner och höra med grannar och vänner som kanske redan anlitat dem. Du behöver inte heller oroa dig för att införskaffa städsaker.

Städning utan bekymmer

9 Nov 2020

Livet är stressigt för de flesta och det blir inte bättre av städning. Säga vad man vill men de flesta föredrar att koppla av efter jobbet, inte dra igång ett projekt. Städhjälp är suveränt!

Alla vill ha ett rent och snyggt hem men ingen vill städa. Ungefär så kan man sammanfatta situationen. Städning är ungefär ingens favoritsyssla. Det upplevs som tråkigt och ansträngande och dessutom blir det smutsigt igen och måste upprepas.

Att lämna jobbet till en bra städfirma är med andra ord idealiskt. Hemstädning i Uppsala utförs enklast av riktiga proffs och är dessutom avdragsgillt enligt RUT. Bortlejd hemstädning skapar arbetstillfällen och ger dig ett hem som ständigt är välstädat.

Hur fungerar det med hemstädning?

För dig som aldrig tidigare använt tjänsten kan det förstås finnas frågor. Både rörande vem som gör vad och ansvarsfördelning. Olika firmor gör på olika sätt men de allra flesta uppdrag startar med ett hembesök. Detta är kostnadsfritt. Tillsammans går ni igenom uppdraget och kommer överens vad som ska göras och hur ofta. Sedan kommer en och samma person att städa ditt hem enligt överenskommelsen.

I en normal veckostädning ingår alltid dammsugning och att golven moppas. Tillgängliga ytor rengörs och kök och badrum får alltid extra mycket omsorg. I badrummet rengörs allt kakel och toaletten. I köket torkas alla ytor samt spisen utvändigt. Skulle ni emellanåt vilja ha något extrajobb gjort är det enkelt att bestämma detta med lite framförhållning. Inget jobb är främmande för en städfirma. Det behövs bara lite förvarning.

En ren avkoppling

30 Oct 2020

Städning och ett välordnat hem är viktigt för många. Alla har inte samma förutsättningar att åstadkomma en fläckfri bostad. När man inte själv har möjlighet kan andra hjälpa till.

Seder och attityder ändras över tid och genom livet. Små barn anser sällan att minutiös ordning är önskvärt, vilket alla småbarnsföräldrar kan intyga. Tonåringar - fortfarande verkar samma åsikter gälla som för de yngsta. Först när man kommer upp i vuxen ålder blir städning en viktig angelägenhet för många.

Troligen hade nutidsmänniskan blivit ganska förfärad över hygien och städning i ett svenskt 1400-talshem. Det som då ansågs välordnat och städat skulle inte få samma höga betyg idag. Betydelsen av hygien och längtan efter att se hemmet fräscht har växt mångdubbelt i dagens samhälle. Vem som har rätt vet vi inte, bara att allt är annorlunda och att människor tycker olika. Vuxna människor med ett eget boende förväntas hålla rent och snyggt.

Tiden och orken

Något som inte ändrats ett dugg är den tid vi har till förfogande. Veckan har fortfarande sju dagar och dygnet 24 timmar. Skillnaden i hur vi utnyttjar, och kan utnyttja, denna tid är däremot inte riktigt densamma som förr. En faktor är till exempel elektricitet. Innan denna blev en nödvändighet i varje hem var kvällarna mörka och vinterhalvåret kallt och mörkt. Inga hjälpmedel förutom kvastar och liknande kunde ta hand om skräp och damm.

I bondesamhället utfördes den stora merparten av allt arbete på hemmaplan. Arbetet var så att säga aldrig långt bort. Fördelen med detta var förstås att rengöring av bostad kunde ske lite mellan varven. Men det betydde också att det ständigt fanns människor och djur som smutsade ner.

Giltiga anledningar till att man inte kan städa

Många känner skuld över sin oförmåga att städa och hålla snyggt. Det är helt onödigt. Människor är olika och det som är enkelt för en är svårt för en annan. Livet är ingen tävling om det snyggaste hemmet och att hyra in en städfirma kan kännas fantastiskt skönt.

Att inte orka är en giltig anledning. Att ha en funktionsnedsättning är en giltig anledning. Att må mindre bra psykiskt är en giltig anledning. Att hellre vilja göra något annat är en giltig anledning. När du lägger städningen i en städfirmas kompetenta händer kan du vara trygg i att få det rena och fräscha hem du vill ha. Med alla rum genomgångna regelbundet behöver du aldrig ens fundera. Bara gör det.

Viktigt med en ren entré till fastigheten

16 Sep 2020

Att det första intrycket är viktigt kan nog de flesta hålla med om. Det gäller även när man ska visa någon en lägenhet som är till uthyrning. Ett ostädat trapphus kan leda till ett nej tack.

För vem vill flytta in i en lägenhet där man först måste gå i en smutsig trappa som dessutom kanske luktar illa? Är man inte fullständigt desperat så kommer det inte att skrivas något kontrakt efter den visningen. Så därför är det som hyresvärd extra viktigt att man ser till att omgivningarna och de allmänna utrymmena, såväl utomhus som inomhus, är så tilltalande som möjligt. Om man vill få bra och ordningsamma hyresgäster, det vill säga. Så hur kan man se till att det alltid är fräscht rent och luktar gott? Det är faktiskt ganska enkelt.

Hyr in en städfirma

Visst kan man städa själv och spara in de pengar det kostar att ta in hjälp. Man kan också låta sysslan ingå i vaktmästarens uppgifter eller erbjuda en av hyresgästerna lägre hyra mot att de städar i trapphuset. Men enklast av allt måste ändå vara att hyra in en städfirma. De är proffs på att städa. Jobbet blir gjort snabbt och effektivt utan att man har något krångel alls och utan en massa klagomål. Gå bara in på internet och googla på exempelvis trappstädning i Stockholm för att hitta de bästa alternativen. Sedan är det bara att att skicka en förfrågan med information om vad man önskar. Därefter är det bara att vänta på en offert. Eller varför inte bara slå en signal och få en personlig kontakt redan från början.

Ge städpersonalen lite hjälp på traven

Även om man har städhjälp så kan man göra små saker för att underlätta för dem som ska ta hand om fastighetens allmänna utrymmen. En enkel detalj är att ha en matta vid dörren där alla enkelt kan få bort smuts från skorna och slippa dra med det in. En annan bra sak att ha vid ingången är en borste så att man kan borsta bort snö från skorna och inte dra in en massa vatten. Trots sådana åtgärder kan grus och annat skräp ändå komma in i trappuppgången. Så har man möjlighet bör man installera ett eluttag så att man lätt kan använda dammsugare för att avlägsna gruset. Allt för att hålla så snyggt som möjligt. Man kan beställa fönsterputsning hos städfirman också.

Tips för att tvätta husvagn

19 May 2020

En välskött husvagn håller längre både vad gäller skick och värde. Här kan du läsa våra bästa tips för att tvätta husvagn.

Använd rätt utrustning

Att tvätta sin husvagn är inte det lättaste för den som aldrig gjort det tidigare och det är definitivt inte samma sak som att tvätta bilen. Därför ska man inte heller använda produkter och utrustning som är avsedda för biltvätt eftersom dessa kan skada husvagnen. När man ska tvätta sin husvagn är det därför viktigt att gå in i en specialiserad husbils- och husvagnsaffär för att införskaffa dom saker man behöver för att genomföra tvätten.

Ett bilschampo är till exempel alldeles för starkt för att tvätta husvagnen och dess detaljer med så det man givetvis behöver köpa är ett medel avsett just för husvagnar. Rådfråga gärna i butiken så att du får något som passar för just den modell du har. Du kommer även att behöva en hink, vilket du kanske redan har hemma, samt trasor och en tvättborste med skaft.

Steg för steg

Det finns inga genvägar till ett bra resultat när man ska tvätta sin husvagn utan man behöver se till att avsätta den tid som behövs – och det kommer att ta ett tag. Första steget är att spola av husvagnen med vanligt vatten och här är et viktigt att bara ta vattenslangen och inte högtryckstvätten. Trycket från denna bli nämligen för högt och kan skada vissa detaljer. Därefter blandar man tvättmedlet efter anvisningar och använder tvättborsten för att föra på det på vagnen. Skrubba noggrant men försiktigt så att det inte uppstår repor.

Anledningen till att du kommer att behöva en tvättborste med skaft är för att det blir svårt att nå hela vägen upp annars. Är man väldigt kort kan det vara bra att ha en stegpall nära till hands för att försäkra sig om att hela vagnen blir tvättat och inte bara halva.

Glöm inte hjulen

Ett tips när man tvättar sin husvagn inför att ställa undan den för vinterförvaring är att se till att även rengöra däck och färgar. En husvagn som rullat många mil under sommaren har förmodligen fått utstå en hel del och kan ha fått fula asfaltsfläckar och andra märken på hjulen. För detta finns speciell fälgrengöring att använda, som är mer kraftfull än det medel som använts för att tvätta själva vagnen. Detta kan vara nödvändigt att köpa om man inte får bort dom fläckar som finns.

Använd gärna en tandborste för att komma åt i alla små skrymslen och putsa övriga delar med en microfibertrasa. Även för däcken finns speciell gummirengöring om man känner att man vill ge vagnen lite extra kärlek.

Kanske låter det som ett stort och jobbigt projekt att tvätta sin husvagn men det är viktigt att göra det med jämna mellanrum. Vagnen rullar fram på olika underlag och i många olika väder och mycket av den smuts som finns efter vägarna har en tendens att bita sig fast ordentligt. Väntar man för länge med att tvätta bli det svårt att få bort allt och vagnen bli snabbt i allt sämre skick.

Är du på jakt efter en husvagn eller vill du sälja din? Här finns ett företag som både köper och säljer husvagnar.

← Äldre inlägg