Behöver du fönsterputs i Sundsvall?

Du vet väl om att du inte måste ha jätte-, jätterena fönster? Om det är så att det är svårt att se ut, och om det ser ut som om det ständigt regnar, och du märker att det inte alls gör det, trots att det ser så ut när du tittar ut genom fönstret, då är det dags att tvätta dem. Men du behöver inte göra det själv – det finns ju så många andra och mycket roligare saker att göra när det är mellan hägg och syren, som det är just nu.

Gör som skomakaren och njut av våren

Skomakaren stängde ju sin skomarkartillverkning just när det var mellan hägg och syren. Han gjorde alldeles rätt då det absolut är årets bästa tid, under de få veckor som häggen börjar blomma tills syrenen också slagit ut sina fina blommor. Så borde vi alla göra; passa på att bara uppleva våren mellan hägg och syren, istället för att vara inomhus och tvätta fönster, eller hur? 

Så bör fönster tvättas

Att tvätta fönster är heller inte det lättaste. Man bör utrusta sig ordentligt med både en ordentlig fönsterskrapa, en hink med rengöringsmedel, till exempel diskmedel, en mjuk svamp och en trasa. Sedan när du har utrustat dig med det, är det bara att sätta igång med fönstertvätten.

  1. Öppna fönstret – det är bäst att öppna fönstret och mellanfönster
  2. Rengör med svampen – rengör alla fönstrets olika delar; innerfönster, mellanfönster och det yttre fönstret
  3. Torka med fönsterskrapa – torka med fönsterskrapan så att alla de olika fönsterdelarna blir rena
  4. Torka fönsterbrädan – torka till sist fönsterbrädan så den blir ren och torr

...eller anlita fönsterputs i Sundsvall

Om du bor i Sundsvall och behöver en fönsterputs där, kan du i stället anlita en städfirma som kommer och utför fönsterputsning i Sundsvall åt dig. Det kan du göra i stället för att anstränga dig med att rengöra fönster. Så kan du göra sådant som är mycket roligare. Det är heller inte dyrt att anlita en städfirma då du kan dra av på Rut-avdraget för arbetet med fönsterputsningen. anlitar du en städfirma riktigt mycket och ofta kan du dra av så mycket som 75.000 kronor per år, och som mest 30 procent av den kostnad som du betalar för att anlita ett företag inom Rut-advragets sektor, det vill säga som antingen arbetar med hemstädning, flyttstädning, storstädning, trädgårdsarbete, reparationer av vitvaror hemma och så vidare.

17 May 2019