Dags för ett skinande rent hem

Så här efter jul känner många att det är väldigt smutsigt hemma. Bostaden som var så skinande ren inför jul. Efter långledigt över jul med traditionsenligt julfirande med släkt och vänner. Sedan kom nyårsafton med nya festligheter. Barn och djur har dragit in snö och slask.

Det är ju nästan roligt att städa inför något, men inte alls lika roligt att städa efter något. Men städas måste det ju. Ett smutsigt hem är faktiskt en grogrund för bakterier och efterföljande sjukdomar. Och det är inte mysigt i ett smutsigt hem. Så det finns ingen återvändo, det behövs en riktig storstädning.

Ta hjälp med städningen 

I och med RUT-avdraget har det blivit vanligare och vanligare att svenskarna tar in hjälp med städningen hemma. I Sverige finns det tusentals städfirmor som är specialiserade på olika former av hemstädning. RUT-avdraget innebär att man får dra av 50% av arbetskostnaden när man anlitar städtjänster privat. Taket ligger just nu på 25 000 kronor per år om man är under 65 år. Över 65 år såg får man dra av upp till 50 000 kronor per år. All adminstration sköts av städfirman och avraget syns redan på fakturan. Enklare kan det inte bli.

Vad kan man få hjälp med?

Det enkla svaret är allt! De flesta företagen som utför flyttstädning erbjuder alla städtjänster som du kan tänka dig. En rejäl dammsugning av golven och mattor med efterföljande våttorkning är en bra början. Sedan kan man få hjälp med dammtorkning av till exempel lister, fönsterkarmar, bord och bokhyllor.

Städbolagen erbjuder också storstädning av köket. Köket används dagligen med hårt slitage som följd. Fett och smuts samlas runt spisen, vitvaror och diskbänken. Här behövs det en noggrann städning. Städarna som kommer hem till dig är välutbildade och erfarna och använder sig av de bästa städhjälpmedlen och rengöringsmedlen för ett perfekt resultat.

Städning utanför hemmet

Förutom hemstädning har många städfirmor andra städtjänster som till exempel kontorsstädning, byggstädning, förnsterputsning och flyttstädning. Många företag som har kontor och andra lokaler kan enkelt och smidigt få hjälp med städning kontinuerligt. En ren och fräsch arbetsplats är nödvändigt för ökad trivsel och arbetskvalitet. Och med många människor på liten yta ökar såklart risken för sjukdomar.

När man ska flytta måste man dessvärre göra det oundvikliga; nämligen flyttstäda! Som om man inte hade nog med den kommande flytten. Hyr in ett proffessionell flyttstädare så kan du fokusera på flytten och dessutom veta att det kommer bli perfekt städat.. 

5 Feb 2019