Ett fullbokat schema

Hur gör man när man vill ha rent och fint hemma men tiden inte räcker till? Många drömmer om att få hjälp med antingen den vardagliga städningen eller kanske en rejäl storstädning då och då.

När klockan ringer tidigt på morgonen så ska hunden promeneras, barnen ska få frukost, man ska köra ett pass yoga, duscha, äta, packa lunchboxen, köra barnen till skolan. Stressa för att hinna till mötet på jobbet, lunch, jobb igen, hämta barnen, handla, gå ut med hunden, laga mat, köra barnen till aktiviteter. Ut och springa en runda själv, prata en sväng med mamma i telefon, lägga barnen, ut med hunden igen, ta kvällsfika med partnern och hinna lägga sig så man får sina timmar av sömn. Nästa dag samma sak. Det finns helt enkelt saker som man vill men inte hinner med i dagens stressiga livsstil, och städning av hemmet är det som ofta får stryka på foten.

Hjälp i hemmet

ROT och RUT-avdrag kom till för att dels underlätta i människors vardag och dels för att främja företagsamheten och få ut fler i arbete. Genom en skattelättnad kan man anlita bland annat en städfirma för att ta hand om hemmet och få mer tid för att sköta det egna arbetet och ta hand om sina barn och familj. Många har nyttjat det systemet sedan det kom och i och med det så blomstrar företagen som arbetar med hemstädning. Och man bestämmer själv precis hur ofta man vill ha städning och vad städfirman ska göra så det är fullständigt upp till dig själv att skräddarsy städhjälpen på alla sätt och vis.

När, var och hur

Innan en städfirma börjar städa hos en kund så brukar man börja med ett besök där man går igenom vad som ska göras, hur och vem som ska stå för till exempel dammsugare och rengöringsmedel. Sedan bestämmer man hur ofta man vill ha städningen och när den ska ske, och därefter gör städfirman en beräkning över hur lång tid det kan ta och vad det kommer att kosta. Vill man endast ha städning vid ett tillfälle, som en flyttstädning till exempel, så brukar städfirman istället ge offert efter hur många kvadratmeter som hemmet är på och om man till exempel även vill få fönstren putsade. Håller man själv i ordning i grunden så kan en städning gå fort och kostnaden kan bli så pass låg att man fortsätter.

5 Mar 2020