Fint hemma i höst - Tips och råd

Nu är det början på en ny säsong och de flesta känner för att komma iordning hemma. Det kan vara svårt att veta var man skall börja någonstans. Vi ger tips på hur du får det fint hemma.

Plocka bort och rensa

Börja med att plocka bort och rensa sådant som inte används längre. Gör fyra högar som du märker upp spara, slänga, sälja och ge bort. Känner du dig tveksam över något så kan du lägga det i en kartong och märka med dagens datum. Ställ upp kartongen på vinden. Har du inte öppnat den inom ett år kan du slänga den.

Dra ihop några kompisar eller grannar och ordna en gårdsloppis och sälj allt det där som ni vill bli av med. Det är roligare när man är flera. När dagen är slut kör ni det som blir kvar till myrorna och till soptippen. Obs! Kör absolut inte skräp till myrorna eller stadsmissionen. De måste lägga massor med resurser varje år på att gallra ut skräp och det är pengar som kunde gått till välgörenhet istället.

Lite ny färg

Sätt lite ny färg på väggarna där hemma. Välj färger som känns mysiga och hemtrevliga. Våga vara djärv och prova den nya trenden color blocking. Det hjälper till att skapa rum i rummet. Med nya gardiner, krukor och kuddöverdrag blir din mini remake komplett! Ett tips är att måla några av dina krukor lite slarvigt med samma färg som du använt till väggarna.

Håll ordning

Nu när du nu fått det så fint så gäller det att hålla ordning. Gör det genom att unna dig hemstädning varje vecka. Du kan anlita hemstädning i Örebro eller i vilken svenska stad som helst egentligen. Det är lätt hänt att det blir stökigt och otrivsamt när man börjar jobba och inte har tid att hålla det fint. Med hemstädning kommer du hem till ett lika fint hem vecka efter vecka. Boka hjälp med att få det fräscht hemma här: www.hemstädningörebro.se

18 Sep 2022