Fönsterputs ingår alltid i flyttstädningar!

Den som är osäker på vad som ingår när man begär en flyttstädning, så går vi igenom vilka moment som alltid bör ingå i en flyttstädning och som gör att man kan kalla städhjälpen för en flyttstädning. En flyttstädning måste ju rimligtvis vara en slags städning som godkänns som efter en flytt ur en bostad, och därmed bör vara heltäckande som städning av en bostad; lägenhet, radhus eller villa.

I en flyttstädning bör den som städar ha rengjort i princip allt som finns mellan golv och innertak. Allt som finns på väggarna; garderober, fönster, element, golvlister, dörrar, dörrkarmar (om det finns sådana). Vi tar ett exempel av en städfirma som utför flyttstädningar i Solna som exempel, då de ger garantier på sin flyttstädning, vilket innebär att de ser till att städa så heltäckande att de vet att flyttstädningen godkänns.

Så går en flyttstädning i Solna till

Fönsterputs ingår alltid i flyttstädning Solna

I alla rum ska följande ingå

I alla rum ska man rengöra garderober inuti och utanpå, rengöring av dörr och (eventuella) dörrkarmar, rengöring av skyddskåpa på eluttag, strömbytare och elskåp. Rengöring utanpå, innanför och ovanpå element. Man dammsuger och moppar golv, golvlister och trösklar. Städfirman utför även fönsterputs och rengöring av fönsterbänk och fönsterkarmar.

I badrum, eventuell extra toalett och tvättstuga

Sätdfirman ska rengöra kakel- och klinkerplattor och i fogarna, de ska rengöra badkar och duschställ. De ska rengöra badrumsskåp på både ut- och insidan av badrumsskåp och hyllor. Alla speglar handfat och kran ska rengöras. Både toalettstol och toaring, eventuell bide och rör sak rengöras noggrant. Finns det fönster och fönsterbänk så ska de regnröas, liksoms, golvbrunn och ventiler.

I köket

I köket ska alla skåp, lådor och luckor rengöras både på ut- och insidan och ovanpå. Spis, ugn, värmeskåp, ugnsplåtar och galler ska rengöras. Även i köket ska kakel- och klinkerplattor rengöras, liksom disk- och arbetsbänk och under diskbänk. Alla kranar ska rengöras och göras fria från kalk. Alla fönster, fönsterbänk och karmar ska putsas och rengöras. Kyl och frys ska rengöras på både ut- och insidan. Spisfläkt och ventiler ska rengöras, demonteras och diskas.

Extratjänster

Skulle man önska fler rengöringar än detta, till kommer i så fall till exempel persientvätt, städning av balkong och inglasad balkong. Behöver man en städning av garage, vinds- och källarförråd måste man beställa sådant extra. Skulle det vara extra smutsigt i bostaden som extra rengöring av hela väggar och tak i köket,  hantering av sopor, demontering av krokar, lampor och extra golvbehandlingar, så tillkommer avgifter på det.

7 Nov 2019