Fönsterputsutbildning enligt Youtube

Många svenskar idag – framför allt i Stockholms kommun, samt Stockholms län överlag – använder sig av firmor när fönsterna behöver putsas. Anledningen till att just Stockholm är en stad där många anlitar fönsterputsfirmor, är troligtvis dess kontinuerliga topplaceringar över listor som visar var i landet rut-avdraget brukas som flitigast.

Många av dem som väljer att utföra fönsterputsningen själva sliter sig ofta i håret på grund av att resultatet inte blir så bra som man från början hade tänkt sig.

Med internet och diverse videosajter som finns idag behöver man dock inte längre oroa sig för att för att fönsterputsningen inte ska bli helt rätt. Här är ett axplock av alla de snabbkurser som finns på YouTube.

tvätta fönster

Cleaning Tips – How to clean windows like a professional

Den här videokursen är av antalet visningar att döma mycket populär. I skrivande stund ligger visningssiffran på 565 440. Kommenterarna är också genomgående positiva. Från kommentarer som ”Mycket användbart, tack!” till det mer snabbeskalerande ”Jag lärde mig fönsterputsning genom den här videon, tack så mycket… Jag har en egen firma nu..” finns att läsa.

Det är helt enkelt svårt att säga något annat än att den här videon med största sannolikhet kommer hjälpa dig att förbättra din fönsterputsning.

Visningar: 565 440

Antal prenumeranter hos kanalen: 859

Laddades upp: I maj 2009

Språk: Engelska

Lär dig fönsterputsning

Med instruktioner i stil med ”snedställ skrapan och för den mot det övre vänstra hörnet” är den här videon mycket detaljerad och pedagogiskt utformad. Det här är en av de svenska videor om ämnet som är mest välbesökt med sina 17 210 visningar. Dock har den några år på nacken – 31:a oktober 2008 laddades den upp.

Även kommentarerna till den här videon är genomgående positiva. Tackande ord utgör en stor del av de samlade kommentarerna.

Visningar: 17 210

Antal prenumeranter hos kanalen: 4

Laddades upp: I oktober 2008

Språk: Svenska

Städexperten lär oss putsa fönster – Nyhetsmorgon (TV4)

Det här är den mest aktuella videon av de tre undersökta. Den laddades upp den 26:e januari 2014 på Youtube – dock är inslaget, som ursprungligen sändes i TV4, från april 2012. Städexperten Marléne Eriksson kör en genomgång live i nyhetsmorgon.

Den här videon har inte jättemånga visningar jämfört med de andra – nästan 7 000 har sett videon på Youtube i skrivande stund (april 2016). Därmed är det också svårt att bedöma den generella uppfattningen kring videon, då endast ett fåtal kommentarer finns som underlag.

Visningar: 6 964

Antal prenumeranter hos kanalen: Okänt, men det sammanlagda antalet visningar uppgår till 34 miljoner

Laddades upp: I oktober 2008

Språk: Svenska

25 Apr 2016