Gott om alternativ för dig som behöver städhjälp i Stockholm

Idag lever vi i en ständig stress där man ska försöka hinna med så mycket som möjligt på den lilla tid vi har. Vi ska jobba för att få in pengar, äta för att överleva, sova för att orka med och samtidigt kunna göra saker vi själva tycker är roligt – för att må bra helt enkelt. Mitt i allt detta ska man dessutom sköta hemmet. Just därför har fler och fler sett bekvämligheten i att ha städhjälp hemma. För dig som bor i Stockholm är det enkelt att få hjälp med städningen eftersom det finns så många leverantörer.

Städhjälp kan egentligen innebära vilken typ av städning som helst, som du själv är i behov av. Det man får göra är att kontakta en städfirma och prata om vad just du behöver, hur ofta du behöver städhjälpen, och så vidare.

Vad städhjälp i Stockholm kan innebära
Som tidigare nämnt kan städhjälp i Stockholm innebära flera olika typer av städning, det måste inte vara just hemstädning som de flesta tänker på. Här nedanför kan du läsa mer om de vanligaste olika typerna av städningar!

Hemstädning:
Precis som namnet antyder är det här en städning i hemmet. Detta kan man ta hjälp med både vid speciella tillfällen, till exempel när man är i behov av en storstädning men inte har tid eller möjlighet att göra det själv. Många använder sig även av städhjälp till hemstädning regelbundet så att det alltid är rent och fräscht.

Butiksstädning
När man anlitar någon till butiksstädning ser de till att vara klara i lagom tid till öppning. Vissa städar ordentligt efter stängning, andra innan öppning. Det brukar bero lite på öppettiderna i butiken.

Kontorsstädning
Även om man inte vistas lika ofta i ett kontor som i ett hem är det viktigt att miljön är fräsch, både för chefen själv och de anställda. Man jobbar oftast bättre i en trevlig miljö!

Fönsterputs
Att putsa fönster är ibland lättare sagt än gjort, speciellt om man bor högt upp och inte gärna vill hänga sig ut från fönstret. Det säkraste och bästa är att ta hjälp av en städfirma för både säkerhetens och kvalitetens skull!

Flyttstädning:
Detta är såklart användbart när man ska flytta. Eftersom de nya boendena ska bli helt nöjda med resultatet krävs en grovstädning som oftast är väldigt tidskrävande och tuff att göra själv, speciellt om man redan är mitt i ett eget flyttkaos. Så det vanligaste är helt enkelt att man tar hjälp av proffsen!

Skattereduktion vid städhjälp i Stockholm
När man anlitar städhjälp i Stockholm som privatperson har man rätt till RUT-avdrag. Det ger en skattereduktion på arbetskostnaderna som uppstår, alltså inte material eller annat, enbart själva timkostnaden/fasta priset för arbetet som personen/företaget du anlitar utför. Alla privatpersoner har rätt till reduktion på upp till 50 000 kronor per år, är man två stycken i hushållet innebär det alltså att man tillsammans kan få upp till 100 000 kronor i reduktion.

Detta är ingenting man själv behöver ansöka om, summan dras vanligen av direkt på fakturan. Företaget får sedan de pengarna från Skatteverket och du kommer se informationen i din skattedeklaration när det är dags för det. Observera dock att detta som sagt gäller privatpersoner, inte företag eller föreningar.

Klicka här för att läsa mer om professionell städhjälp i Stockholm.

 

 

 

22 Jun 2017