Markiser – din chans att göra hemmet unikt och energisnålt

Vi har alla sett markiser i olika storlekar och former. De flesta markiser som vi känner till sitter antingen över fönster på villor och radhus, eller utanför företagare som är verksamma inom handelsbranschen eller restaurangbranschen. Ordet markis kan klinga väldigt ålderdomligt i vissa människors öron. Men marknaden och användningsområdena för markiserna har förändrats under den senaste tiden. Idag kan en markis användas för att förlänga och utveckla ditt hem.

Utöka hemmet med ett till rum, utan ombyggnation

Med hjälp av markiser kan ditt radhus eller din villa utökas med ett helt rum, och inte vilket rum som helst, utan ett flexibelt sådant. Med markisen kan du även välja att installera exempelvis någon form av inbyggd belysning, infravärmare eller någon avskärmning åt sidorna som hjälper till att skydda mot både väder och insyn från grannarna.

Fjärrstyrt, automatisk, eller från din mobil

Idag går det även att göra detta rum mer bekvämt än vad det redan låter. Många av markiserna som säljs och installeras idag är styrda via fjärrkontroll. Detta innebär att du, endast genom ett knapptryck, kan välja hur just ditt uterum ska se ut. Om detta är för krävande, går det också att köpa markiser som är automatiserade på att fällas in och ut av sig själva beroende på vädret. Så fort det är för soligt fälls de ut automatiskt, så att du kan leva ditt vardags- eller semesterliv utan några som helst uppbrott. Med dagens teknologi är det också möjligt att styra dina markiser från din surfplatta eller din smarta telefon, vart du än befinner dig! Hur smidigt är inte det?

Var diskret eller stick ut, valet är upp till dig

Om funktionen tänks bort, är det ändå designen som är det viktigaste för dagens kunder. De flesta ör ute efter en design som kompletterar byggnaden och som helt enkelt smälter i på ett fint sätt. Men om det är så att du som kund känner att det skulle vara roligare att satsa på en mer spektakulär design till just dina markiser går även det bra. Idag finns det ett väldigt brett utbud av markiser i Stockholm, men även på andra orter, både när det kommer till storlekar, sorter och designer. Så det är helt upp till dig om du vill ha en diskret design som på ett fint sätt kommer smälta in och komplettera just ditt hur, eller om du vill ha en mer vågad design som kommer vända blickar runt om i grannskapet.

Skydda dina möbler och förläng sommaren

Oavsett hur just du tänker, är det bra att komma ihåg att markiser kan hjälpa dig och din familj väldigt mycket. Speciellt under sommarhalvåret. De ger inte bara skugga när solen ligger på, utan de hjälper även till att hindra dina möbler från att bli solblekta samt sänker din inomhustemperatur så den blir behaglig nog att vistas i. Men under sensommarkvällar hjälper markiser även till med att hålla värmen uppe i flera timmar efter det att solen gått i moln.

11 Jul 2017