Riv aldrig ett äldre hus utan sanering av asbest i Linköping

Sanering av asbest kommer vara det viktigaste momentet när du ska riva ett äldre hus i Linköping. Sannolikt finns det nämligen asbest i kåken – mycket farligt.

Många hus i Linköping byggdes under en tidsperiod då det hälsofarliga ämnet asbest fortfarande var ett material som ansågs säkert att använda. I dag vet man dock mycket mer om asbest och dess påverkan på den mänskliga kroppen. Särskilt lungorna tar stryk, även av mycket små mängder asbest.

Om du ska riva hela eller delar av ett äldre hus bör du alltid vara helt säker på att det inte finns något asbest i huset innan du drar igång. Det finns firmor som utför grundliga besiktningar på jakt efter just asbest och liknande material, anlita en av dem. Men misströsta inte – det kommer gå att riva huset även om det finns asbest i det. Du behöver bara tänka på att det måste saneras.

Sanering av asbest kräver stora säkerhetsåtgärder

De företag som arbetar med sanering i Linköping har ofta god erfarenhet av att arbeta med asbest. Det är för övrigt vanligt att saneringsfirmor arbetar med många olika typer av sanering, som till exempel efter fuktskador. Så om du någon gång fuktsanerat till exempel källaren i huset, kan du vända dig till samma firma igen.

Du kommer inte kunna vistas i huset när asbestsaneringen pågår. Så farlig är det nämligen att andas in asbest. De som arbetar med saneringen kommer dra på sig skyddskläder och andningsmasker av högsta säkerhetsklass. Lite läskigt. Men när de är klara, är det bara att fortsätta riva.

22 Nov 2022