Så hittar du rätt städfirma i Malmö

Det är ingen skam att inte hinna städa hemma. Det har många insett. Ända sedan RUT-avdraget infördes har branschen vuxit så det har knakat. Bara under förra året ökade antalet anlitade tjänster med 25 procent och passerade 10 miljarder i omsättning. Hemstädningen ökade med 11 procent, vilket stod för den enskilt största ökningen med totalt 716 miljoner kronor. Det gav hela 1.300 heltidstjänster inom hemstädning under förra året.

Så anlitar du hemstädning är du långt ifrån ensam om det, tvärtom. Allt fler inser det som är bra med att anlita någon som kommer hem till dig och städar. Man måste inte hinna med allt. Är man en barnfamilj, vill man inte spendera helgdagarna åt städning. Istället kanske man hellre vill umgås med sina barn. Är man pensionär och har dåliga ben, till exempel, är det så bra att kunna anlita någon som kommer och gör det städjobbet hemma. Är man över 65 får man dessutom dra av hela 50.000 kronor på städningen; dubbelt så mycket som de som är under 65 år.

Så hittar du rätt städfirma i Malmö

Men hur ska man hitta rätt städfirma som man kan lita på? Bor du i storstäderna Stockholm, Göteborg eller i Malmö, har du över 2.000 städfirmor bara i Stockholm, i Göteborg har du över 500 städföretag och i Malmö har du över 350 städföretag att välja mellan. Hur ska du hitta de pålitliga städarna som du ska öppna dörren åt? Det bästa man kan göra är att googla efter en städfirma, då skriver du städfirma och sedan orten du bor på i Googles sökfält. Då du väl har fått namn på flera städfirmor, tar du kontakt med några av dem, ber om en offert samt referenser. Är det någon av dem som erbjuder sig att städa en provstädning, för en billig peng, kan du lita på att de är seriösa.

Flyttstädningen innebär en mer omfattande städning

Kommer det till en vanlig hemstädning, brukar det inte blir såg mycket att städa. De flesta har det ganska städat hemma. Ska man däremot flytta och få en flyttstädning i Malmö gjord, innebär det ett mycket mer städning, eftersom en flyttstädning innebär en städning där ”allt” ska städas. Då innebär det en städning från golv till tak, väggar, skåp, badrum kök och fönster ska rengöras. Då är städningen viktig, för blir den inte gjord på rätt sätt, kan nästa hyresgäst, eller bostadsägare anlita ett städbolag och sända fakturan till dig. Då har du ingen möjlighet att påverka priset. Då kan det vara lika bra att anlita ett städbolag som du kan styra över när det kommer till priset. Då slipper du oroa dig över städningen när du väl har flyttat och lämnat den gamla bostaden bakom dig.

24 May 2018