Sharebox hos 7-Eleven skapar möjligheter för säker nyckelhantering

I början av 2018 lansestädningrade Sharebox ett samarbete med flera 7-elevenbutiker i Stockholm. Åtta butiker i Stockholm fick då ett varsitt skåp med ett större antal små boxar. Tillgången till boxarna kan skötas via en app vilket gör det mycket enkelt för hantering av exempelvis nycklar.

Om du ska hyra ut din lägenhet några dagar via AirBnB eller kanske ge dina nycklar till ett företag som ska ge städhjälp kan nyckelöverlämningen vara något krånglig. Orsaken kan exempelvis vara att du hyr ut lägenheten och inte själv är i staden. Om du har flyttat och vill få flyttstädningen klar har du inte heller lust att återkomma till Stockholm bara för att lämna över nycklarna. Det är vid sådana tillfällen som det är extra fördelaktigt att använda tjänsten som Sharebox erbjuder.

Målgruppen är alltså just framförallt personer som vill kunna överlämna nycklar på ett säkert sätt. Det kan därmed vara för att få städhjälp, hantverkshjälp, värdering av bostad eller annat. Även bilfirmor anses vara en kundgrupp då dessa lättare kan lämna ut (och ta emot) nyckeln vid uthyrning av bilar.

Tjänsten kostar 29 kr per dygn alternativt 199 kr per månad. Därmed kan man välja själv vad som passar bäst beroende på hur skåpet är tänkt att användas.

Så fungerar det

Du vill anlita städhjälp och därmed ge städfirman nycklarna till bostaden. Första steget är därmed att du och detta städföretag har appen ShareBox.

Du väljer sedan vilken box du vill lägga nycklarna i och anger detta i appen. Du väljer då även i appen vem som ska ha behörighet att öppna skåpet och inom vilken tid. Har städföretaget inte hämtat nycklarna inom en viss tid kan de alltså inte komma senare och hämta dem. Därmed kan du istället avbryta din beställning och beställa städhjälp från något annat företag utan att behöva flytta nycklarna.

När städföretaget kommer och hämtar nycklarna kommer detta att synas i appen. Detsamma gäller när de lämnar tillbaka nycklarna. Du har därmed hela tiden kontroll på var nycklarna är och vilka som är ansvariga för dem.

Inte bara nycklar

Företaget marknadsför främst sin tjänst mot att det är enkelt att lämna över nycklar. Detta vid behov av städhjälp, uthyrning av bilar osv. Men som de även säger så går det självklart att lämna över andra produkter. Har någon glömt en mobil hos dig kan du lämna in den på närmaste ställe och låsa skåpet. Sedan kan du ange att personen kan hämta mobilen när som helst under dygnet – förutsatt att butiken har öppet.

 

16 Oct 2018