Tips för att hitta en bra städfirma i Stockholm

Att fler och fler personer i Sverige vid något tillfälle väljer att anlita en städfirma är en logisk följd av att det tack vare rut-avdraget blivit billigare att göra så. I och med att man kan dra av halva arbetskostnaden för en städfirma på sin deklaration och få summan tillbaka på skatten – med ett tak på 25.000 kronor/år/person – så finns det ett naturligt värde i att göra så. Oavsett här om det handlar om en tjänst som sker regelbundet och under en längre tid – exempelvis hemstädning – eller om det handlar om något enstaka tillfälle där man exempelvis anlitar en städfirma för att sköta om en stundande flyttstädning. Att behovet och användandet har ökat bland kunderna är en följd – en annan är att även antalet städföretag ökat markant och detta särskilt sett till Stockholm där man sett hur väldigt många aktörer startat upp verksamheter inom städbranschen.

Här finns en risk. Det skiljer nämligen väldigt mycket i vad man som kund får för sina pengar och särskilt vid de långsiktiga samarbetena ska man vara lite vaksam och på sin vakt. Det vill säga; vill din familj i Stockholm anlita en städfirma för regelbunden hemstädning så ska ni se till att ni direkt väljer rätt företag; det sparar er dels en massa besvär och dels så får ni, naturligtvis, ett renare hem på köpet.

För att underlätta ett sådant val så tänkte vi rada upp några punkter som man ska tänka på innan man väljer en städfirma i Stockholm; några små tips som kan hjälpa till att sålla agnarna från vetet och för enkelhetens skull så ställer vi dessa i punktform nedan. Kort sagt; välj en städfirma med dessa tips i bakhuvudet:

  • Vem städar? Du bör komma överens med din städfirma om att samma person – max två stycken – sköter städningen i ditt hem. Det ger dig mer trygghet och det är även till gagn för den som städar som får en arbetsplats som han känner igen och således kan vara mer effektiv.
  • Rut-avdraget gör att du kommer att få ett bra pris som det är och du behöver inte vara så aktiv i att jaga efter en billig städfirma. Märk väl – du ska naturligtvis inte betala ett överpris heller, men mycket tyder på att de städföretag som ligger lägst rent prismässigt också håller lägst kvalitet.
  • Hur många anlitar i dagsläget denna städfirma och går det att kontakta dessa på något sätt?Här måste du agera och ta dig tiden att ringa kunder till städföretaget för att höra dig för hur de upplever tjänsterna och servicen.
25 May 2016