Varför ska du genomföra en flyttstädning?

Det är jobbigt att flytta. Det går liksom inte att förneka att det dels är ett projekt som kräver vissa fysiska egenskaper och att det dels också kräver god planering och stresstålighet. Ju bättre man planerar, desto större chans har man också att komma helskinnade ut på den andra sidan. Med detta menar vi att man hinner flytta sitt bohag från punkt A till punkt B under den tid man har på sig – normalt en helg – och att man också kan göra detta utan några allvarligare konflikter med de som hjälper till.

Det är en sak att packa, bära, transportera, bära igen och påbörja installationen i den nya bostaden. Den biten går ofta att motivera då man ser fram emot att komma på plats och påbörja en ny del av livet. Värre är det med flyttens sista moment; att genomföra en flyttstädning. En flyttstädning är obligatorisk, men det tas inte på det stora allvar som andra obligatoriska saker ofta gör. Det visar sig också sett till hur många konflikter mellan köpare och säljare som rör undermålig – eller utebliven – flyttstädning.

Varför sker då dessa och varför är det så svårt att städa ur en bostad i exempelvis Örebro då man flyttar? Här är några anledningar:

Anledningar till fusk med flyttstädning

    • Du har flyttat. En flyttstädning måste ske i slutet av en flytt då hela bostaden är tömd. Den är också tömd av dig; vilket gör att du är dränerad på energi och slutkörd rent fysiskt. I och med att en flyttstädning även den kräver både god fysik och koncentration så kan man misslyckas på grund av detta.
    • Den är omfattande. Många tror att en flyttstädning är en vanlig städning – inklusive att putsa fönster. Det är det inte. Istället handlar det om en städning av allt – avlopp, golvbrunnar. köksluckor, kyl och frys, spis, ugn och så vidare fram till att torka av minsta lilla vägguttag. Ingen vanlig städning – en städning som inkluderar extra allt.
    • Man chansar. Det svenska lynnet handlar ofta om att knyta näven i fickan och undvika konflikt och direkt konfrontation. Tyvärr så kan detta utnyttjas och många som flyttar tar en beräknad chans att fuska med sin flyttstädning då de anar att köparen inte kommer att klaga.

Använd Rut-avdraget och anlita en städfirma

Där var några anledningar – men inga ursäkter. Som sagt, det är obligatoriskt att städa ur sin bostad vid en flytt. Och, det finns andra alternativ än att själv gå omkring med städutrustning. Man kan ta hjälp och anlita en städfirma för detta projekt också. Det är också förmånligt att göra så idag. Både sett till att man definitivt förhindrar att hamna i en konflikt med köparen och sett till det rent ekonomiska. Numera så inkluderas nämligen en flyttstädning i Rut-avdraget och det gör det möjligt att dra av halva arbetskostnaden på deklarationen. Ett bra alternativ!

9 Oct 2018