Viktigt med en ren entré till fastigheten

Att det första intrycket är viktigt kan nog de flesta hålla med om. Det gäller även när man ska visa någon en lägenhet som är till uthyrning. Ett ostädat trapphus kan leda till ett nej tack.

För vem vill flytta in i en lägenhet där man först måste gå i en smutsig trappa som dessutom kanske luktar illa? Är man inte fullständigt desperat så kommer det inte att skrivas något kontrakt efter den visningen. Så därför är det som hyresvärd extra viktigt att man ser till att omgivningarna och de allmänna utrymmena, såväl utomhus som inomhus, är så tilltalande som möjligt. Om man vill få bra och ordningsamma hyresgäster, det vill säga. Så hur kan man se till att det alltid är fräscht rent och luktar gott? Det är faktiskt ganska enkelt.

Hyr in en städfirma

Visst kan man städa själv och spara in de pengar det kostar att ta in hjälp. Man kan också låta sysslan ingå i vaktmästarens uppgifter eller erbjuda en av hyresgästerna lägre hyra mot att de städar i trapphuset. Men enklast av allt måste ändå vara att hyra in en städfirma. De är proffs på att städa. Jobbet blir gjort snabbt och effektivt utan att man har något krångel alls och utan en massa klagomål. Gå bara in på internet och googla på exempelvis trappstädning i Stockholm för att hitta de bästa alternativen. Sedan är det bara att att skicka en förfrågan med information om vad man önskar. Därefter är det bara att vänta på en offert. Eller varför inte bara slå en signal och få en personlig kontakt redan från början.

Ge städpersonalen lite hjälp på traven

Även om man har städhjälp så kan man göra små saker för att underlätta för dem som ska ta hand om fastighetens allmänna utrymmen. En enkel detalj är att ha en matta vid dörren där alla enkelt kan få bort smuts från skorna och slippa dra med det in. En annan bra sak att ha vid ingången är en borste så att man kan borsta bort snö från skorna och inte dra in en massa vatten. Trots sådana åtgärder kan grus och annat skräp ändå komma in i trappuppgången. Så har man möjlighet bör man installera ett eluttag så att man lätt kan använda dammsugare för att avlägsna gruset. Allt för att hålla så snyggt som möjligt. Man kan beställa fönsterputsning hos städfirman också.

16 Sep 2020